GENEL - 08 Ocak 2021 Cuma 12:51

Rektör Akgül: “Medya, demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır”

A
A
A
Rektör Akgül: “Medya, demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, büyük bir özveri isteyen çalışma şartlarına rağmen yılmadan görevlerine devam eden basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Rektör Prof. Dr. Akgül, şu ifadelere yer verdi: “İletişim teknolojilerinin hızla geliştiği dünyamızda özellikle internet haberciliği ve yeni medya alanlarında hızlı bir dönüşüme şahit oluyoruz. Dünyadaki gelişimi yakından takip eden ve ülkemizde de bu alanda çalışan gazetecilerimiz kamuoyunun hızlı ve doğru bir şekilde habere ulaşmasını sağlamak amacıyla büyük bir gayret göstermektedirler. Teknolojinin getirdiği yenilikler hayatımızın her alanına olduğu gibi gazetecilik alanına da büyük kolaylık getirmiş olmakla birlikte insan emeği, eğitimi ve niteliği iş süreçlerinde her zaman yadsınamaz bir öneme sahip olmuştur. Kuşkusuz basın mensuplarının özverili çalışmaları, sağduyusu, kamuoyunun yararını gözeten içgörüsü ve meslek etiği olmadan gazetecilik mesleğinin sağlıklı işleyişinden söz edilemez. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri anında kamuoyuyla paylaşan, devletin karar ve uygulamalarının halka aktarılmasının yanı sıra toplumun da nabzını tutan medya sektörü, demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Büyük bir özveri isteyen çalışma şartlarına rağmen yılmadan görevlerine devam eden ve bu önemli mesleği en iyi şekilde yerine getiren tüm basın çalışanlarını tebrik ediyor; mesleki hayatlarında kendilerine nice başarılar temenni ederek ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm gazetecilerin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.