ASAYİŞ - 24 Temmuz 2019 Çarşamba 11:34

Yaşlı kadını duayla kandırıp 50 bin liralık bilezik çalan 2 dolandırıcı tutuklandı

A
A
A
Yaşlı kadını duayla kandırıp 50 bin liralık bilezik çalan 2 dolandırıcı tutuklandı

Karaman’da 75 yaşındaki kadının kolundaki 5 bileziği, kendilerini oğlunun arkadaşı olarak tanıtıp dua okuma bahanesiyle alıp kaçan 2 dolandırıcı, polisin titiz çalışması sonucu Konya’da yakalandı.

Karaman’da 75 yaşındaki kadının kolundaki 5 bileziği, kendilerini oğlunun arkadaşı olarak tanıtıp dua okuma bahanesiyle alıp kaçan 2 dolandırıcı, polisin titiz çalışması sonucu Konya’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 dolandırıcı tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, 75 yaşındaki H.C isimli yaşlı kadın evinin yakınında kurulan Perşembe Pazarına alışverişe çıktığı sırada yanına M.K. (40) ve Ç.K. (51) gelerek, yaşlı kadına oğlunun arkadaşı olduğunu söyleyerek mevlit okumaya geldiklerini söyledi. Yaşlı kadını oğlunun arkadaşı olduklarına inandıran 2 şüpheli daha sonra yaşlı kadına "gelmişken kolundaki bilezikleri de okuyalım bereketlensin" diyerek kandırdı. Şahısların oğlunun arkadaşı olduğuna inanan yaşlı kadın da söylenenlere kanarak kolundaki bilezikleri çıkarıp şüphelilere verdi. Bilezikleri aldıktan sonra yaşlı kadına hemen geleceklerini söyleyen şüpheliler ortadan kayboldu. Bir süre bekleyen yaşlı kadın, şahısların gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayarak durumu hemen polise haber verdi.



“Polis, 2 şahsı Konya’da yakaladı”


Yaşlı kadının dolandırıldığını tespit eden polis, vakit kaybetmeden hemen çalışma başlattı. İlk olarak şehre giriş çıkış yapan şüpheli araçları izlemeye alan polis, şehir polis kameralarından 35 plakalı bir aracın şehre giriş yaptığını belirledi. Bu aracın dolandırıcılığın yaşandığı pazar bölgesinde dolaştığını tespit eden polis, aracın yaşanan dolandırıcılık olayının ardından kısa süre sonra da Konya istikametine çıkış yaparak gittiğini belirledi.



Zanlılar altınları Konya’da bozdurmuş


Karaman polisi, Konya istikametine giden 35 plakalı otomobil içindeki şahısların dolandırıcılık olayına karışmış olabileceği ihmalini değerlendirerek araştırmalarını genişletti. Aracın peşine düşen Karaman polisi, şüphelilerin Konya kent merkezinde bir sarrafta 5 tane altın bileziği 50 bin lira karşılığında bozdurduğunu tespit etti. Otomobili bir süre takip eden polis, 50 bin lira para ile İzmir’e doğru yolan çıkan 2 şüpheliyi, Ilgın ilçesinde düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.



Suçlarını kabul eden zanlılar tutuklandı


Polisin titiz çalışması sonucu yakalanan 2 şüpheli Karaman’a getirilerek sorgulandı. İlk ifadelerinde suçlarını kabul eden M.K. ve Ç.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Akraba olan ve aynı suçlardan 20’ye yakın suç kaydı bulunan 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Ele geçirilen bilezik parası olan 50 bin liranın ise yaşlı kadına teslim edildiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.