GENEL - 13 Ocak 2021 Çarşamba 09:38

90 bin Sarıkamış şehidi anısına yapılan kardan heykeller ışıklandırıldı

A
A
A
90 bin Sarıkamış şehidi anısına yapılan kardan heykeller ışıklandırıldı

Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan heykeller ışıklandırıldı.

Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan heykeller ışıklandırıldı.


Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yaklaşık 200 kamyon kar taşınarak eksi 24 derece soğukta yaptırılan kardan heykeller, Kars İl Jandarma Komutanlığı ile Sarıkamış Komando Taburu tarafından ışıklandırıldı. Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde açılışı 9 Ocak’ta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan kardan heykellerin rengarenk ışıklandırılması ile kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.


Sarıkamış Harekatı’nın 106. yıl dönümü etkinlikleri için eksi 24 derece soğukta yapılan kardan heykeller vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane İntihar için çatıya çıkan şahsı kaymakam ikna etti Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde intihar teşebbüsünde bulunan 40 yaşındaki şahsı Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan ikna ederek 5 katlı okul binasının çatısından indirdi. İlçe merkezindeki Tekke Mahallesi, Hükümet Caddesinde bulunan 5 katlı Şehit Hakan Aydoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi çatısında bugün hareketli saatler yaşandı. Okulun çatı katına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunan Yeşilbük beldesinden 40 yaşındaki Z.T’yi fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ve 112 Acil Sağlık görevlisi sevk edildi. İlk olarak vatandaşların daha sonra da Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara’nın telkinlerinin ardından Kaymakam’la görüşmek istediğini belirten Z.T’nin bu talebi üzerine Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan bölgeye geldi. Çatı katına çıkıp kenarına kadar gelip vatandaşların yüreğini ağzına getiren Z.T, ailesi ve yaşadıklarıyla ilgili bazı şeyler anlattı. Bekar olduğu öğrenilen Z.T’ye seslenen Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara "Gel aşağı, Kaymakam beyle beraber oturup konuşalım" sözlerine karşılık "Beni harcayacaklar. Ben o hastaneye gitmem" diyen şahsa "Hastaneye yollamayacağız, gel aşağı" dedi. Daha sonra olay yerine gelen Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan ise Z.T’nin anlattıklarına karşın "Benim bu konuyu senden dinlemem lazım. Gel anlat ki çözelim bu olayı. Senin için ’Vatansever, namuslu dürüst’ bir arkadaş dediler. Ben seni dinlemek istiyorum. Söz hastaneye yollamayacağım. Gel makama gidip konuşalım" sözleri üzerine aşağı inmeye ikna oldu. Z.T’nin Kaymakam Başkapan ve diğer yetkililerle birlikte Kaymakamlık makamında görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.
Bursa Çalıntı motosiklet ile başka bir motosiklet çalan hırsız yakalandı Bursa’nın Karacabey ilçesinin Eskisarıbey Mahallesi’nde bayramın ikinci günü yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli U.C. (30), Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından İnegöl’de çaldığı motosikletle birlikte kıskıvrak yakalandı. Jandarma ekipleri çalınan motosikleti de sahibine teslim etti. Edinilen bilgilere göre, 11 Nisan 2024 günü Eskisarıbey Mahallesi’nde Seçim Gezegen’e ait ve piyasa değeri yaklaşık 800 bin TL olan motosiklet çalınmıştı. Faili meçhul hırsızlık olayının aydınlatılması amacıyla Karacabey Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan araştırmalar neticesinde; hırsızın ve motosikletin İnegöl ilçesinde olabileceği değerlendirildi. İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ile kurulan bağlantılar sonucunda, şüphelinin eşkal bilgilerine uyan şahsın görüldüğü haberinin alınması üzerine JASAT ekipleri İnegöl’e hareket ederek, Cuma Mahallesi’nde şüpheli U.C.’yi (30) çaldığı motosikletle birlikte yakaladı. Motosiklet hırsızlığı konusunda suç dosyası kabarık olduğu öğrenilen U.C.’nin bu olayla birlikte toplamda 7 adet suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Özellikle internette verilen satılık ilanlarını takip eden şahıs, çaldığı motosikletleri olay yerinde bırakıp başka motosiklet çalıyor. İlk olarak İstanbul’dan bir motosiklet çalan U.C., daha sonra bu motosiklet ile gidip Kütahya’dan başka bir motosiklet hırsızlığı gerçekleştiriyor. Şahıs, ardından Kütahya’dan çaldığı motosikletle aynı hırsızlığı Osmangazi’de de yapıyor. Şahıs, son olarak bu hırsızlık yöntemini Karacabey’de gerçekleştiriyor ancak bu kez yakalanıyor. İlginç motosiklet hırsızlığı yöntemleriyle dikkat çeken U.C., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.