POLİTİKA - 11 Nisan 2021 Pazar 14:44

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “CHP heyeti Kars’ta hezimete uğradı”

A
A
A
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “CHP heyeti Kars’ta hezimete uğradı”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kentte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin sözde heyetinin kentteki yatırımlar karşısında başlarının döndüğünü belirtti.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kentte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin sözde heyetinin kentteki yatırımlar karşısında başlarının döndüğünü belirtti.


Harakani Havalimanı inan CHP’lilerin neye uğradıklarına şaşırdıklarına dikkat çeken Başkan Adem Çalkın, “Bir kaç gündür ilimizi ziyaret eden CHP heyetinin sözde çıkarması kendi iç hesaplaşmaları ve her zamanki CHP zihniyetinin tezahürü sonucu hezimete uğramıştır” dedi.


“CHP ruhu yapılan yatırımları görmemezlikten gelmelerine sebep oldu”


19 yıldır Kars’ın inşaa ve ihya süreci aralıksız devam ettiğini ifade eden AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “İl merkezi ve tüm ilçelerimizde, beldemizde ve köylerimizde gözle görülür bir değişim ve dönüşüm söz konusudur. Hiç şüphe yoktur ki bu değişimin mimarı AK Parti’dir. CHP heyetinin havalimanı binasına ayak basar basmaz karşılarına çıkan Harakani Havalimanı ikinci pisti ve terminal binası, şehir merkezine geldikleri yollar, güzergahtaki kamu binaları ve şehirdeki hükümet yatırımlarının nasıl başarılı olduğuna kendileri şahit olmuşlardır. Ancak taşıdıkları CHP ruhu bunu görmezlikten gelmelerine sebep olmuştur” diye konuştu.


CHP İzmir milletvekili Atila Sertel’in Vali Türker Öksüz ile AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın arasında anlaşmazlık olduğunu yönündeki açıklamasına tepki gösteren Çalkın, Vali Öksüz ile birlikte Kars’ın kalkınması için hizmet ettiklerini söyledi.


Çalkın, “Tamamen hayal ürünü, mahalle dedikodusuna dayanan asılsız olan haber ve içeriği bizleri derinden üzmüştür.Ziraat Bankası “Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi” kapsamında çiftçilere Tarım İl Müdürlükleri aracılığıyla koyun sağlamaktadır. Hazırlık ve araştırma süreçleri devam eden bu proje ilimizde henüz uygulanmamıştır. Müracaatlar sonucunda Tarım il Müdürlüğü aracılığı ile belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankası finansmanı ile gerçekleştirilen projede koyun alması, çiftçi ile koyun satıcıları arasında gerçekleştirilen ticaret ile sonuçlanmaktadır. Dolayısıyla satıcı ile çiftçi arasında herhangi bir kurum ve kuruluş aracılık etmemektedir. Hal böyle olunca sürecin içerisinde hiç bir şekilde olmayan Vali ile İl başkanın anlaşamayacağı bir durum da söz konusu değil ve iftiradır. Kaldı ki her zaman ve ilimizi ilgilendiren her işte; Valimizin de, benim de amacımız ve gayretimiz her zaman hemşerilerimizin ve ilimiz çiftçisinin menfaatlerini korumak yönündedir. Üzülerek söylüyorum ki ; yanlış ve teyit edilmemiş bir bilgiyi doğruymuş gibi basına açıklamak bir milletvekiline yakışmayacak bir tutumdur ve esefle kınıyorum. Bilgi sahibi olmadan insanları yargılamak CHP zihniyetinde alışkanlık haline geldi. Yalanla siyaset maalesef yürümüyor, yürümeyecek. Kimin ne iftira attığına bakmadan; 19 yıldır yaptığımız gibi Kars’ımızı daha da kalkındırmak İçin Ak Parti Kars milletvekilleri ve teşkilatları olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.