GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 09:39

Ayılar Sarıkamış’ta kış uykusu öncesi besin depoluyor

A
A
A
Ayılar Sarıkamış’ta kış uykusu öncesi besin depoluyor

Yazın beslenmek için gittikleri Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya dönen boz ayıların büyük çoğunluğu, Sarıkamış’ta kış uykusuna yatıyor.

Yazın beslenmek için gittikleri Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya dönen boz ayıların büyük çoğunluğu, Sarıkamış’ta kış uykusuna yatıyor. Boz ayılar kış uykusu öncesi Sarıkamış çöplüğünde besin depoluyor.


Sarıkamış’ta yaşayan boz ayılar, Ağustos ayında beslenmek amacıyla Artvin’in Şavşat ilçesine göç ediyor. Uzun yolculuğun ardından, Şavşat’a ulaşan boz ayılar sonbaharı burada geçiriyor. Kasım ayında, gittikleri güzergahı takip ederek geri dönen boz ayılar, Sarıkamış çöplüğünde beslenerek Aralık ayı itibarıyla Sarıkamış ormanlarında kış uykusuna yatıyor.



Ayılara 5 metre yaklaştılar


Ayıları görmek için ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış çöplüğüne gelen vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden ayılara 5 metre kadar yaklaştı. Araçlarının içerisinde ayıları izleyen vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden de canlı yayın yaptı.


Ayıları kış uykusuna yatmadan önce görmek istediklerini ifade eden vatandaşlar, "Burada havalar çok soğuk, eksi 5 ile 10 derece arasında değişiyor geceleri. Ayıları kış uykusuna yatmadan önce gelip görmek istedim. Gördüm, gerçekten çok ilginç. 5 ile 10 arasında şu anda önümüzde ayı var. Kalabalık bir grup var. Aramızda da 10-5 metre mesafe var. Arabadan inemiyoruz tabi sadece arabanın içerisinden seyredebiliyoruz" dedi.


Sarıkamış çöplüğünde yavrularıyla birlikte beslenen ayılar, Aralık ayında Sarıkamış ormanlarında kış uykusuna yatıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.