- 14 Mart 2019 Perşembe 16:33

Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik’ten sağlık çalışanlarına Mektup

A
A
A
Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik’ten sağlık çalışanlarına Mektup

Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik, sağlık çalışanlarını ziyaret edip, mektup ve karanfil vererek 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı.

Cumhur İttifakı Adayı Çetin Nazik, sağlık çalışanlarını ziyaret edip, mektup ve karanfil vererek 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı.


Çetin Nazik, eşi Nurgül Nazik ve beraberinde Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyesi adaylarıyla birlikte, Kars Harakani Devlet Hastanesini ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Nazik, sağlık çalışanlarına karanfil dağıtırken birer de mektup verdi.


Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, sağlık çalışanlarına verdiği mekupta, “Çok Kıymetli Sağlık Çalışanı Kardeşim; Sağlık insan için en önemli değerdir. Merhum Hünkârımız Kanunî Sultan Süleyman sağlığın önemini; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes gibi” sözleriyle çok güzel anlatmıştır” ifadesine yer verdi.


Nazik, sağlık çalışanlarına verdiği mektuğta şu ifadelere yer verdi:


“Sağlık Anadolu insanının dualarında da ilk sıraları almaktadır. Dualarımızda; “Allah sağlık ve sıhhat versin. Allah şifa versin. Allah sağlık ve afiyet versin” deriz. İşte kıymetli sağlık çalışanı kardeşim sizler bu kadar değerli ve kutsal bir görevi icra etmekte, yerine getirmektesiniz. İyi ki varsınız.


Siz sağlık çalışanlarımız, bazen vücuttaki bir soruna, bazen yürekteki bir sızıya, bazen de ruhun dehlizlerinde filizlenen bir derde şifa üretiyorsunuz, merhem oluyorsunuz. Hastalarımızı iyileştiren, şifa dağıtan, yüzlerini güldüren, sıhhatli bir hayat için deva üreten siz doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Bu hizmetlerinizin karşılığı maddi değerlerle ölçülemez, bunun da bilincindeyiz. Hekimlerimiz başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın hastalardan ve onların yakınlarından aldıkları dua herhalde hiçbir maddiyatla ölçülmez. Rabbim her birinizden ayrı ayrı razı olsun.


Toplumun beden ve ruh sağlığı için fedakârca mücadele veren, gece gündüz çalışan sağlık kahramanları her türlü takdir ve tebriği ziyadesiyle hak etmektedir. Her türlü yüce takdirin üzerinde görevler icra eden, sağlığımız için mücadele veren sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti de alsa kabul etmiyoruz. Şifa dağıtan sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıları terörist saldırılarından farklı görmüyoruz. Sağlık çalışanlarımıza kalkan elleri asla affetmeyeceğiz. Şifa dağıtan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti kınıyoruz, lanetliyoruz.


Halkın sağlığına emek veren yarım milyonu aşkın sağlık çalışanı olarak büyük fedakârlıklar üstleniyorsunuz. İnsanüstü bir gayretle, halka sağlık hizmeti ulaştırmak için emeğini değil, hayatını ortaya koyan bir anlayışla çalışıyorsunuz. Ancak eşit, güvenli ve hakkaniyetli çalışma koşullarına tam olarak sahip değilsiniz.


Sağlık çalışanlarının iş yükünün çok yüksek olduğunu biliyoruz. Bir sağlık çalışanın AB standartlarına göre 4 sağlık çalışanının işini yaptığının farkındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni sağlık personeli alımları, belediyelerin sağlık sistemine katkılarıyla omuzlarınızdaki yük hafifletilecektir. Sağlık çalışanlarımıza daha iyi çalışma koşulları sağlanacaktır.


Bu düşüncelerle, ülkemizin dört bir köşesinde, insan hayatını her türlü menfaatin üzerinde tutarak fedakârca hizmet veren hekimlerimiz, hemşirelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Bu anlamlı günün sağlık çalışanlarımıza emeklerinin, alın terlerinin, hizmetlerinin karşılık bulduğu günler getirmesini diliyorum. Hepinizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmanız için duacıyım.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.