GENEL - 28 Mayıs 2020 Perşembe 22:59

Kars Barajı’ndan balıklara ‘can suyu’ verildi

A
A
A
Kars Barajı’ndan balıklara ‘can suyu’ verildi

Kars Barajı’nda su tutulmaya başlanılmasıyla birlikte oluşan göletlerde mahsur kalan balıkların kurtarılması için ırmağa can suyu verildi.

Kars Barajı’nda su tutulmaya başlanılmasıyla birlikte oluşan göletlerde mahsur kalan balıkların kurtarılması için ırmağa can suyu verildi.



İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın önceki gün gündeme taşıdığı “Kars Çayı’nda sular çekildi, balıklar mahsur kaldı” başlıklı haberi ses getirdi. Kars Barajı’nın tribün kapaklarının tamamen kapatılması ve baraj önünde kalan tatlı su kefallerinin bazı bölgelerde mahsur kalmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın devreye girmesiyle Kars Çayı’na can suyu verildi. Açılan baraj kapaklarıyla birlikte Çamçavuş köyü önünden başlayan ve Atçılar köyü önünden geçen yaklaşık 15 kilometrelik Kars Çayı güzergahında mahsur kalan ve derin sulara gitmek için mücadele eden tatlı su kefalleri rahat bir nefes aldı. Balıklar sıkıştıkları göletlerden çıkarak normal yaşamlarına döndü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.