- 06 Şubat 2020 Perşembe 10:28

Kars Valisi Türker Öksüz Digor’da muhtarlarla bir araya geldi

A
A
A
Kars Valisi Türker Öksüz Digor’da muhtarlarla bir araya geldi

Kars Valisi Türker Öksüz, Digor’da muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Kars Valisi Türker Öksüz, Digor’da muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Öksüz, muhtarların yerel yönetimin birinci basamağı olduğunu ve devletin vatandaşa en yakın birimleri olduğunu vurguladı.


Digor Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Öksüz, muhtarlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, köylerin ihtiyaçlarını, sorunlarını bir arada konuşulacağını ve taleplerin alınarak bu doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.


Muhtarların yerel yönetimin birinci basamağı olduğunu ve devletimizin vatandaşa en yakın birimleri olduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Muhtarlıklarımız vatandaşın başına bir şey geldiğinde ilk müracaat ettiği bir yerel yönetim birimi olarak çok önemli bir görevler üstleniyor. Biz istiyoruz ki muhtarlıklarımız çok daha güçlü olsun, yetkileri, imkânları çok daha fazla olsun. Çünkü muhtarlarımız, hem köylerimizi temsil ediyor hem de bizim köydeki elimiz kolumuz ve bizim talimatlarımızı, bizim çalışmalarımızı köylerde duyuran ve bu doğrultuda vatandaşlımızla ve devletimizle köprü olan önemli kurumlardandır. Bu nedenle Muhtarlıklarımızı çok önemsiyoruz. Arzu ediyoruz ki köylerimiz, çok daha gelişmiş olsun. Şehir merkezlerinde, ilçe merkezlerinde hangi imkânlar var ise köylerimizde de o imkânlar olsun. Devletimiz de bu doğrultuda bütün kamu kurumları ile birlikte köylerimize hizmet vermeye çalışıyor. Tüm kurumlarımız hepsi çok fedakârca, özverili bir şekilde köylerimize hizmet ediyor, sizlere hizmet ediyor, vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Alt yapıdan yani yol, içme suyu, kanalizasyon gibi hizmetlerden tutun tarımsal faaliyetlere, eğitim hizmetlerinden sağlığa, güvenliğe kadar hizmet veriyoruz. Biz köylerimizin kalkınması için elimizden geldiği ölçüde çalışmaya devam ediyoruz, gayret ediyoruz” dedi.


2019 yılı içerisinde Digor ve köylerinde yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Vali Öksüz, hem İl Özel İdaresi hem de Digor Kaymakamlığınca çalışmaların yapıldığını ve 2020 yılı içerisinde de bu çalışmaların yapılmaya devam edileceğini kaydetti.


Kars’ın huzurlu ve güvenli bir il olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz, “ Bu konuda Digor ilçemizden memnunuz. Huzurlu, güvenli şekilde burada da çalışmalar yürütülüyor. Unutmayalım ki huzur ve güven olmadan hiç bir şey olmaz, yapılan yatırımların hiçbir anlamı olmaz. Öncelikle burada huzur ve güven ortamında yaşamı temin etmek durumundayız. Bunun için de bütün ilçe olarak, hepimiz birlik-beraberlik içerisinde, iş birliği yaparak, birbirimizle diyaloğumuzu artırarak çalışmak durumumdayız. İlimizin, ilçemizin, köylerimizin güvenliğini, huzurunu etkileyecek olayları önlemek durumundayız. Muhtar olarak sizlerin de bu konuda önemli görevleri var. Biliyorsunuz muhtarlar, halkımızın malını, canını, ırzını da korumakla mükelleftir. Onun için bu konuda kolluk güçlerimizle sizlerin işbirliği yapması, onlarla çok sıkı ilişki içerinde, diyalog içerinde çalışması önem arz ediyor. Sizler, bu iş birliğini ne kadar güçlü yaparsanız, bizim de huzur ve güvenliği sağlama yönündeki gayretlerimiz o kadar fazla olur ve bu konuda bir sorunla karşılaşmadan huzuru ve güvenliği sağlamış oluruz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Öksüz, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. Çözüm noktalarında gerekli adımların atılacağını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.