SPOR - 03 Ağustos 2020 Pazartesi 12:13

Kars’ın da aralarından bulunduğu 16 ilden 3. Lig çağrısı!

A
A
A
Kars’ın da aralarından bulunduğu 16 ilden 3. Lig çağrısı!

Profesyonel liglerde takımları bulunmayan 16 ilin durumları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye taşınacak.

Profesyonel liglerde takımları bulunmayan 16 ilin durumları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye taşınacak.


ASKF başkanları profesyonel ligde takımları bulunmayan 16 ilin takımın bir kereye mahsus 3. Lige çıkarılmasını istiyor. 16 ilin binlerce taraftarı, oluşturulacak bir grupla yıllarca süren 3. Lig hayallerinin son bulmasını bekliyor.


Kars, Iğdır, Ardahan, Muş ve Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 16 ilin taraftar grupları, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir’den bir kereye mahsus 3.Lige çıkarılmaları istiyor.


Aralarında ASKF Kars Başkanı Burhan Taş’ında bulunduğu toplam 16 il ASKF Başkanı 3. Ligde temsilcileri bulunmayan il takımlarının bir kereye mahsus profesyonel lige alınması için Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Genel Başkanlığı’nda bir araya gelerek konuyu masaya yatırdı.


Toplantıda sonrasında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu konuyu TFF’ de 5 Ağustos 2020 günü düzenlenecek olan toplantı da gündeme getirecek. Öneri eğer kabul edilirse TFF yönetimi toplantı da 16 il takımın bir kereye mahsus 3. Lige çıkarılması konusunu da görüşecek.


Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Taş, Kars ile birlikte 16 İl takımının profesyonel 3. lige çıkması için gerekli girişimleri yaptıkları doğruladı.


Kars Spor taraftar grubu da çağrı yaparak, başta Kars Valisi Türker Öksüz, olmak üzere 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’a 3. Ligde takımları bulunmayan 16 ilin milletvekilleriyle bir araya TFF’ye konuyu taşıyarak, destek verme çağrısında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz’dan çocuklara özel davet Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ücretsiz organize edilecek, yüzme etkinliği, resim sergisi, konser ve tiyatro etkinliklerine tüm çocukları davet etti. Şehitkamil Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilecek 4 farklı etkinlik organize edilecek. İlk organizasyon, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü ve 21 Nisan 2024 Pazar günü Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda yapılacak. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 18.00’da Şehitkamil Sanat Galerisi’nde “Çocuk Resim Sergisi” açılışı yapılacak. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 11.00, 14.00 ve 16.00’da 3 farklı seansta Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Küçük Prens Çocuk Tiyatrosu” sahnelenecek. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezi’nde “Çocuk Orkestrası 23 Nisan Özel Konseri” icra edilecek. “Sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” Tüm organizasyonların ücretsiz düzenleneceğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Şehitkamil Belediyesi olarak çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımız için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladık. Çocuklar, bayram gününü bizimle paylaşmak için ailenizle gelip, etkinliklerimize katılabilirsiniz. Unutulmaz bir 23 Nisan gününü birlikte geçirmek için sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.
Sivas Üniversite eğitimini tamamlayıp toprağına döndü Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında dört yıl eğitim gören 26 yaşındaki Ahmet Almalı, okuldan mezun olduktan sonra alanında çalışmak yerine köyüne dönüp toprağını işlemeye karar verdi. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yıl da iş aramak istemediğini belirten genç çiftçi, köyünde ki arazileri ekip biçerek tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Baba toprağını işlemek, aile geleneğimize uygun bir adım olduğu kadar benim için de büyük bir gurur kaynağı diyen Almalı, köyündeki verimliliği artırarak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim" Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü yerine ata yadigarı toprakları işleme kararı aldığını ifade eden genç çiftçi Ahmet Almalı, “Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatım nedeniyle Sivas’a geldim. Liseyi ve üniversiteyi Sivas’ta tamamladım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yılda iş aramak istemedim. Bunun yerine ata toprağıma döndüm. Şimdi çiftçilikle uğraşıyorum. Genellikle buğday, arpa ve yulaf ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim. Üretici de olabiliriz, çiftçi de olabiliriz. Üretmemiz gerekiyor. Üretmeliyiz ki kalkınalım. Hem biz kalkınalım hem devletimiz kalkınsın. Üretmeden hiçbir şey elde edemeyiz. Böyle bir imkânı olan baba toprağı olan varsa köyüne dönüp çiftçilik yapsın. Böyle baba toprağı olmayanlar için de devletimizin teşvik ettiği kurumlar var. Teşvik alarak üretici olabilirler” dedi.