- 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:09

Karslılar tozdan, çamurdan kurtuldu

A
A
A
Karslılar tozdan, çamurdan kurtuldu

Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından kent genelinde yıllarca el vurmayan cadde ve sokaklara hizmet gitmeye başladı.

Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından kent genelinde yıllarca el vurmayan cadde ve sokaklara hizmet gitmeye başladı.


Uzun yıllar, yazın toz, duman, kışın kar ve çamurla mücadele eden vatandaşlar mahalle ve sokaklarına kayyumla gelen hizmetle yüzleri güldü.


Belediye Başkan Vekili olarak İçişleri Bakanlığı’nca atanan Vali Türker Öksüz, Kars’ın sorunlarını yakından bildiği için göreve hızlı başladı. Öksüz, öncelikle uzun yıllar el vurulmayan cadde ve sokakların yapılması için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Vali, Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatıyla kent merkezinde ve kenar mahallelerde yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalarla kısa süre de bozuk yollar sıcak asfalt yapıldı. Kaldırımlar baştan aşağı yenilendi.


Vali, Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatlarıyla başta Kazımpaşa Caddesi, olmak üzere Merkez Mahallesi Davut Aksu Caddesi, Merkez Mahallesi Katmer sokak, Halitpaşa Mahallesi SSK yolu, Yenişehir Mahallesi Turgut Reis Caddesinde başlatılan asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.


Kars Belediye Başkanlığı’nca yol ve kaldırım çalışmalarının davam ettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.