- 09 Temmuz 2019 Salı 12:43

Tarım ve Orman Müdürü Dr. Bozkale köyünde incelemelerde bulundu

A
A
A
Tarım ve Orman Müdürü Dr. Bozkale köyünde incelemelerde bulundu

Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Dr.

Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Zengin, Bozkale köyünün tarım ve mera alanlarında Köy Muhtarı İmral Akbabaöz ile birlikte incelemelerde bulundu.


Bozkale köyündeki yoğun yağış sonrasında dere yatağının dolması ve dere yatağından taşan suyun gerek tarım arazilerine gerekse çayır ve mera alanlarına verilen zararı yerinde görmek için Bozkale Köy Muhtarı İmral Akbabaöz’ün talebi üzerine bölgeye gelen Zengin, köyde araziyi gezdi. Muhtar Akbabaöz’den bilgi aldı.


Bölgede yoğun yağışlara karşı önlemleri artırmaları gerektiğini ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Zengin, “Allah’a şükür canlı hayvan kaybı ve büyük miktarda mal kaybımız yok. Ancak görünen o ki yoğun yağışlara karşı bu bölgelerde aldığımız önlemleri daha da arttırmamız gerekiyor. Biz inşallah bu günden itibaren Müdürlüğümüzde görevli teknik personellerimizi bölgeye göndererek gerekli tespitleri yaptırıp, elimizden gelen ne ise Bakanlığımızın mevzuatları uyarınca gereğini yapacağız” dedi.


Zengin, “Tabi Allah afet vermesin, gördüğümüz kadarı ile çok büyük bir sıkıntı yok. Bu mevsimlerde bir yandan da yağış bekliyoruz, yağış sayesinde çayır ve mera alanlarımızın verimleri artacak, hayvanlarımız daha iyi olacak ve kışa da daha hazırlıklı girmiş olacağız. Bu vesile ile zarar gören çiftçile rimize tekrar geçmiş olsun diyor, devletimizin her daim çiftçimizin yanında olduğunu bilmelerini istiyorum" diye konuştu.


Bir süre köylülerle de sohbet eden İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Zengin, incelemelerinin ardından köyden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.