GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 15:35

Başbakan veya Cumhurbaşkanı 21 Mart’ta Kastamonu’ya gelecek

A
A
A
Başbakan veya Cumhurbaşkanı 21 Mart’ta Kastamonu’ya gelecek

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramında yaptığı konuşmasında 21 Mart’ta Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesiyle ilgi 21 Mart’ta yapılacak açılışa Başbakanın ve Cumhurbaşkanının katılacağını söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramında yaptığı konuşmasında 21 Mart’ta Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesiyle ilgi 21 Mart’ta yapılacak açılışa Başbakanın ve Cumhurbaşkanının katılacağını söyledi.


14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinde hekimlerle sağlık çalışanları ve hastane idarecileri, hastane personeliyle birlikte pasta kesti. Buradaki pasta kesimine katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Belediye Başkanı olarak hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan çok fazla şikayet almıyoruz. BİMER’e de bu konu hakkında da ciddi bir şikayetler olmuyor. Hastalarımız, hastanelerimizde sunulan hizmetten memnunlar. Kastamonu haklımız, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın verdiği hizmetlerden genel olarak memnunlar” dedi.


Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nin verdiği hizmetlere değinen Başkan Babaş, “Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi, şehrimize hizmet noktasında yıllarını vermiş ve uzun yıllar halkımıza hizmet etmiş. Hastanemizden, hastanemizdeki hekim ve sağlık çalışanlarımızdan bizlerde memnunuz. Ellerinden geleni yapıyorlar sağ olsunlar. Yıllardır verdiği hizmetlerle artık tecrübe kazanmış. Artık mevcut yerlerinin yeterli gelmemesinden ötürü fiziki şartları iyileştirilmiş ve daha büyük bir hastane yapımı için projeleri var. İnşallah bu yatırımı yaparak başarılı olurlar. Olacaklarına da ben inanıyorum. Bu şekilde hem halkımız daha iyi hizmet almış olacak hem de hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla daha iyi fiziki şartlarda sağlık hizmeti sunarken, halkımız da daha iyi fiziki koşullarda sağlık hizmeti alacaklar” diye konuştu.


Kastamonu’nun hızla gelişen illerin başında yer aldığını söyleyen Başkan Babaş, “Bu yıl Kastamonu, Türk Dünyası Kültür Başkenti de ilan edildi. Kültür Başkenti olmamız hesabiyle yoğun bir program ve gündemle karşı karşıyayız. Televizyon programları düzenleniyor, bu programlarda şehrimizi tanıtma imkanı buluyoruz. Allah’a şükür artık Kastamonu’ya güzel bir ilgi duyuluyor. Bu ilgide hem halkımıza, hem şehrimize hem de esnaflarımıza yansıyor” şeklinde konuştu.


21 Mart’ta Kastamonu’da Türk Dünyası Kültür Başkentinin açılışının olacağını ifade eden Başkan Babaş, “Bu açılışa Türk Dünyasındaki bütün devletler, Kastamonu’ya gelecek. Türk Dünyasının Kültür Bakanları ilimize gelecek ve onlarla yoğun bir programlarımız olacak. İnanıyorum ki bizler, Kastamonu’yu bu programda çok iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Şehrimizi, tüm Dünyaya duyurma imkanımız olacak. Ayrıca programa ya Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımız gelecek. Henüz bu konu netlik kazanmadı. Bu yıl Kastamonu için dolu dolu bir yıl olacak inşallah” ifadelerini kullandı.


Sağlık çalışanlarının sağlık sektöründe ciddi hizmetler verdiklerine değinen Başkan Babaş, şöyle konuştu: “Sağlık çalışanlarımız, sağlık sektöründe ciddi hizmetler veriyor. Bugün sağlık çalışanı olmak kolay değil. Artık sağlık çalışanlarımız, şiddet altında. En ufak bir durumda şiddete maruz kalabiliyorlar. Şikayet mekanizması da çalışıyor. Vatandaşımız, hemen BİMER’e yazıyor, şikayette bulunuyor, doktor bana şunu yaptı, sağlık çalışanı temizliği düzgün yapmadı diye şikayetler oluyor. Biz, görevimizi düzgün bir şekilde yaptığımız zaman kim ne söylerle söylesin. Ben, 30 yıllık devlet memuruyum. Ben, görevimi doğru yaptığıma inanıyorum ve doğru yaptığımız içinde zaman zaman eleştiriler alıyorum ama bu, bizleri yıldırmayacak yine bizler görevimizi doğru bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Sizlerde aynısını yapın. Allah her zaman doğrunun yanındadır. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, siz doğru bildiğinizi yapmaya devam edin. Sağlık çalışanı olmak zor bir iş, meşakkatli bir iş, özveri istiyor. Allah işinizde gücünüzde yardımcınız olsun.”


Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç ise, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir