GENEL - 05 Nisan 2019 Cuma 17:52

Belediye Başkanı seçilen Galip Vidinlioğlu, görevi devraldı

A
A
A
Belediye Başkanı seçilen Galip Vidinlioğlu, görevi devraldı

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanlığına seçilen Op.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanlığına seçilen Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediye Başkanlığı görevini teslim aldı.


MHP’den Kastamonu Belediye Başkanlığına seçilen Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, mazbatasını aldıktan sonra Kastamonu Belediyesinde düzenlenen törenle görevi eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan devraldı.


Devir öncesinde Kastamonu Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, “Yaklaşık 4,5 aylık bir seçim süreci yaşadık. Bizleri adaylık noktasında onurlandıran ve bana ‘Evladım emaneti alda gel’ diyen ve bize güvenen sayın Genel Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte beni Genel Başkanımıza mahcup etmediniz, verdiğiniz destekten dolayı hepinizden Allah razı olsun. Seçim sürecinde çok fazla yerde salon toplantısı yaptım. Çok fazla kahvehane toplantısı yaptım. Evlere konuk oldum. Fakat bugüne kadar hiç heyecanlanmadım. Ben yola çıkarken, ‘Terk etmedi sevdan beni Kastamonu’ demiştim. Çok şükür beni sevdama kavuşturdunuz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.



“Verdiğimiz her sözün arkasındayız”


Türkiye’de destan yazdıklarını söyleyen Vidinlioğlu, “Herkes bizi konuşuyor. 4-5 gündür omuzlarımda öyle bir yük var ki. Kolay değil her 2 kişiden 1’inin oyunu almak. Bugünden itibaren Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle bu şehri birlikte yönetmeye başlayacağız. Bu konuda desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Çıktığımız ilk günden beri biz şehri ortak akılla yöneteceğimizi söyledik. STK’lar, üniversitemiz, kamu kurum kuruluşlarının mutlaka desteğini alacağız. Şu andan itibaren artık bütün Kastamonu’nun Belediye Başkanıyım. Partili, partisiz herkesin Belediye Başkanıyım. Bu sözümü tekrar ederek devam etmek istedim. Çünkü çeşitli spekülasyonlar ortada dolaşabilir. Bütün Kastamonu’nun belediye başkanı olacağıma dair tekrardan size söz veriyorum. Bir tek derdim var benim, liyakat ve adalet. Adaletli yönetim, liyakatli yönetim her şeyden önce gelir. Belediyeyi devralma durumumuzu sizlerle paylaşacağım. Bunu herkesin bilmeye hakkı var. Neyi devraldığımızı, ne yapacağımızı en kısa zamanda paylaşacağız. Ortak akılla yöneteceğiz. Bu sözümüzden vazgeçmeyeceğiz. Sözümüzü sonuna kadar tutacağız. Her sözümüzün arkasındayız. Biz, 1 Nisan’dan itibaren verilen bütün sözlerinde takipçisi olacağız. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz bey ve Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın hocam ‘Kastamonu destan yazdı. Kastamonu çok özel bir şehir. Bizimde özel şehrimiz. Her sıkıntınızda yanınızdayız. Çıkın gelin, her türlü problemi çözeriz’ dediler. Bugün ‘Bismillah’ deyip işe koyulma zamanı. Son zamanlarda da belediye çalışanlarıyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Sizlerle birlikte çalışacağız. Onun için hiç tedirgin olmayın. Evvel Allah hepinizi kucaklamasını biliriz. Ne zor günlerden geçtiğinizi ben çok iyi biliyorum” diye konuştu.



“MHP’de siyaset yapmak her baba yiğidin harcı değildir”


Yaklaşık 4,5 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından MHP Kastamonu İl Başkanlığı görevine getirildiğini belirten MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın ise, “Genel başkanımıza emaneti geri alma sözünü vermiştik. Kendileri de bize olan inancını ifade etmişti. Kastamonu, bizi Milliyetçi Ülkücü Hareket’in liderine mahcup etmediğiniz için Allah sizden bin kere razı olsun. MHP’de siyaset yapmak her baba yiğidin harcı değildir. Bunu bir üstünlük olarak ifade etmiyorum. Ama cefa; fedakarlık, karşılıksız sevmeyi gerektirir. Dolayısıyla, biz liderimizin de ifadeleriyle, ‘Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik’, biz ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ diyoruz. Biz, elini öptüğümüzde dudağımızın, elini sıktığımızda elimizin kirlenmediği bir lidere sahibiz. Biz siyasetimizi bu prensiplerle yapıyoruz. Biz Allah’tan korkuyoruz. Biz kuldan utanıyoruz. Biz yetim hakkı yemeyiz. Biz devletin malını beytül mal biliriz. Kastamonu’yu yönetecek reisinde şehr-ül emin olmasını isteriz. Kastamonu’yu bu saatten sonra Şehr-ül Emin yönetecek. Ekibiyle beraber, devletin malını da beytül mal görecek” şeklinde konuştu.



“Liyakata dayalı bir belediyecilik yapacağız”


Tüm siyasi partilerin belediye meclis üyelerine adaylarına gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür eden Başkan Aydın, “Bu seçimi bir kişi kazanacaktı ve diğerleri de normal hayatlarına devam edecek. Tersi bir durumda olabilirdi; bu hiç önemli değil. Çünkü biz, milletimizin takdirine sonuna kadar inanan bir siyasi hareketiz. Bunun için milletimiz bizi tercih etti. İnşallah verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getirmeye gayret edeceğiz. Ayırmadan, kayırmadan siyaset yapacağız. Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, bundan sonra sadece MHP’lilerin, ülkücülerin belediye başkanı değil, tüm Kastamonu’nun belediye başkanı olacak. İl Başkanı olarak bunun sözünü veriyorum. Hiç kimsenin spekülatif söylemlerine itibar etmeyin. Kim liyakatliyse görevine devam edecek. AK Partili olması CHP’li olması hiç önemli değil. Bu korkuyu salanlar, buradan ekmek çıkmayacağını bilsinler. Biz, insanların ekmeğiyle aşıyla oynamayız. 20 yıl bu belediyeyi biz yönettik; hiç kimseyi sınıflarına ayırarak değerlendirmedik. Bunu en iyi bilen sizlersiniz, o konuda hiç endişe etmeyin. Liyakata dayalı bir belediyecilik yapacağız” ifadelerini kullandı.



“Biz, belediyecilik dışında hiçbir şey yapmayacağız”


Kastamonu’nun çehresini değiştireceklerini söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “İşimiz sadece belediyecilik olacak. Biz belediyecilik dışında hiçbir şey yapmayacağız. Hiç endişe etmeyin, biz sizler gibiyiz. Ülkücüler, Türk milletinin ortalamasını yaşayan insanlardır. Sizin derdinizi de, sıkıntınızı da biliyoruz. Her zaman Kastamonu insanının yanında olmaya gayret edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, biz mücadelemizi yaptık, 30 Mart Cumartesi akşamı halkımıza teslim olduk. Kararı siz verdiniz, sizin kararınızın üzerine başka bir karar yok”



“Bizi destekledikleri için tüm Kastamonu halkına teşekkür ediyoruz”


Türkiye’nin sıkıntılı günlerden geçtiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti: “Halen daha sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla biz bir olacağız, bütün olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de, yedi düvele karşı mücadele ediyor. Cenabı Allah yar ve yardımcılar olsun. Biz de onlardan aldığımız talimatlarla bulunduğumuz kentlerde varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 24 Haziran’da oluşturulan Cumhur İttifakı devam ediyor ve devam edecek. Çünkü Türk milletinin ve devletinin buna ihtiyacı var. Yılan hala girdiği delikte. Tehlike geçmedi. Biz Kastamonu olarak, üzerimize ne düşüyorsa; bütün siyasi partilerle birlikte yapacağız. Birazdan Galip hoca başkanlığı devir alacak ve görevine başlayacak. Tüm Türkiye Kastamonu’yu konuşuyor. Dün rahmetli Başbuğumuzun kabrindeydim. Sizler adına tüm tebrikleri kabul ettim. Destan yazdınız; bu destan yıllarca okunacak. Bütün Kastamonu halkına çok teşekkür ediyorum. Son olarak diyorum ki; yaşasın Türk milleti, yaşasın Türk Devleti, yaşasın Milliyetçi Ülkücü Hareket, Ne mutlu Türk’üm diyene”


Belediye önündeki törenin ardından Vidinlioğlu, beraberinde İl Başkanı Aydın ve diğer partililerle birlikte Belediye Başkanlığı makamına geldi. Vidinlioğlu, burada eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından karşılandı.


Belediyenin mührünü teslim eden eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Halkın tercihi ve takdiri üzerinde hiçbir şey yoktur. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışında bayrağı teslim ediyorum. Belediyecilik hizmetlerinde ve diğer hizmetlerde elimizden gelen her türlü yardımı yapacağımızın bilinmesini istiyorum. Başlattığımız projeler vardı. Takdir ederlerse o projelerin tamamlanmasında hiçbir türlü geri durmadan birlikte beraber bu işlerin yapılması tarafındayım. Halka küsme ve tavır koyma olmaz. Ben Kastamonuluyum. Bundan sonrada bana da bir görev düşerse hizmet etmeye devam ederim. Özellikle Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nu, MHP’nin, değerli il başkanını ve arkadaşları kutluyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.


Mührü teslim alan yeni Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ise, “Her seçimin bir kazanını oluyor. Sayın başkanıma 25 yıllık memuriyet hayatı ve 5 yıllık başkanlık hayatında yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Burası 30 yıllık yuvanız. Kapımız her zaman açık. Tabii ki sıkıntılı durumlarda sizde uygun görürseniz başvuracağız. Güzel bir seçim süreci oldu. Demokratik olgunlukla gerçekleştirildi” diye konuştu.


Daha sonra Galip Vidinlioğlu, devir teslim defterini imzaladı ve belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Ardından Vidinlioğlu, vatandaşlarla sohbet ederek tebrikleri kabul etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.