ÇEVRE - 14 Haziran 2021 Pazartesi 15:13

Dünya Çevre Günü’ne özel farkındalık hareketi

A
A
A
Dünya Çevre Günü’ne özel farkındalık hareketi

Çevrenin korunması ve tarım alanlarında sağlıklı sulama yapılabilmesi için hayati önem taşıyan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projesi inşaatında sona yaklaşıldı.

Çevrenin korunması ve tarım alanlarında sağlıklı sulama yapılabilmesi için hayati önem taşıyan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projesi inşaatında sona yaklaşıldı. Proje dahilinde halkın farkındalığını arttırmak adına da çalışmalara hız verildi.


Avrupa Birliği tarafından yüzde 85’i, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüzde 6’sı, Kastamonu Belediyesi tarafından ise yüzde 9’u finanse edilen dev proje kapsamında Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Ali Fuat Darende İlkokulu’nda çevre ve su ile ilgili farkındalık oluşturacak çeşitli hediyeler dağıttı. Atık Su Arıtma Tesisi Avrupa Birliği projesi kapsamında Dünya Çevre Gününe özel olarak 3D animasyon çizgi filmi hazırlandı ve dün itibariyle okullarda gösterime başladı. Çizgi filmde öğrencilere şehrimize kurulacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’yle ilgili bilgiler de verildi.


Ali Fuat Darende İlkokulu’na yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Atık Su Arıtma Tesisimiz hızla yükseliyor. Yaklaşık yüzde 70 gerçekleşme var. Proje dahilinde çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için buradayız. Onlar zaten çevreye karşı bence en bilinçli olanlar. Çevre bizim evimiz, su ise geleceğimizdir. Özellikle bu yıl kuraklık tehdidiyle karşı karşıyayız. Kaynaklarımızın değerini bilmeliyiz. Bu açıdan Atık Su Arıtma Tesisi’mizin önemi çok büyük. Özellikle tarım alanlarının sağlıklı sulanabilmesi adına tesisimiz hayati önem taşımakta. Çok özel bir çalışma yürütülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, yüklenici ve müşavir firmamız ile çok güzel bir çalışmada yer alıyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz. Çevremizi temiz tutalım, sularımızı tasarruflu kullanalım. Temiz su temiz gelecek ve sağlıklı yarınlar için omuz omuza verelim" diye konuştu.


Başkan Vidinlioğlu, açıklamasının ardından çocuklar için özel hazırlanan Dünya Çevre günü temalı bez sırt çantası, çam tohumlu kurşun kalem, silgi, kalem açacağı, defter, boyama kitabı, boya kalemi ve kalemlikten oluşan hediye setlerini sınıfları tek tek gezerek dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Bocce sporunun ihtiyar delikanlıları Alanya’da yarıştı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Yaşlı Resmi Huzurevleri Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nde ilk dörde kalan takımlar Antalya’nın Alanya ilçesinde hem tatil yaptı hem de yarıştı. 29 Ekim- 3 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik Gençler Huzur Bocce Ligi düzenlendi. Şampiyonada son dörde kalan Aksaray Kadir Üçyıldız Huzurevi takımı birinci olurken, Osmaniye Özden Huzurevi ikinci, Erzincan 100.Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (HYBRM) üçüncü, Samsun Bafra 75. Yıl Huzurevi ise dördüncü oldu. İlk dörde giren takımlara ödül olarak Alanya’da 5 günlük tatil hakkı tanındı. Takımlar Alanya Huzurevi’nde bir araya gelerek Alanya Huzur Evi Bocce ekibiyle karşılaştı. Turnuvanın finalinde Alanya Huzurevi takımı, Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ni 12-11 yenerek şampiyon oldu. Ayrıca takımlar yarışmanın ardından ilçede tekne turu ve mağara gezisi yaparak turistik yerleri ziyaret edecek. “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak” Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Bocce sporunun daha rahat yapıldığından dolayı bakanlık tarafından seçildiğini ifade ederek, “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak. Bakanlık tarafından huzurevindeki yaşlılarımız, çocukları ve yakınları tarafından bırakıldıkları havasından kurtulmaları, aktif, sağlıklı yaşlanmaları için onlara uygun aktif spor dalları hakkında araştırma yapıldı Bedensel engelli birinin dahi rahatlıkla oynayabileceği için bocce sporu üzerinde duruldu. Antalya’da olan yarışmaların bölge birincileri finali için buraya geldi” dedi. “81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar” Yarışmaya katılan 76 yaşındaki Şahin Dursun, “Samsun’dan geldim, 8 senedir takım kaptanlığını yürütüyorum. 81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar. Birbirimizi tanımaya başladık. 2017’de Samsun’a Türkiye şampiyonluğunu getirdik. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden daha fazla ilgi alaka gördük. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “2017’den beri bocce oynuyorum” Bocce sporunu 7 yıldır yaptığını ifade den Mehmet Böle isimli sporcu ise, “Aksaray olarak Bocce şampiyonası finalinde Türkiye şampiyonu olduk. 2017’den beri oynuyorum, kaptanlığını da yapıyorum. Bugünde kadar devam etti. Bir dahaki senelerde de inşallah bunları görürüz” dedi.