GENEL - 22 Mart 2019 Cuma 11:02

İlk fidan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’den

A
A
A
İlk fidan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’den

Kastamonu (İHA) 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Kastamonu’nun Tosya ilçesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Kastamonu (İHA) 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Kastamonu’nun Tosya ilçesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.



Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocuklara ağaçları ve ormanı sevdirmek amacıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Okul bahçesi çevresinde çukurlar hazırlandı, fidanlar getirildi. Etkinlik fidanların dikilmesiyle başladı. İlk fidanı Kaymakam Deniz Pişkin çocuklarla birlikte dikti.



Okul bahçesine getirilen fidanları orman personeli yardımıyla dikerek fidan dikmenin sevincini yaşadı. Fidanların dikilmesinin ardından Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çocuklara içinde tohum bulunan kalem ve “OGM” yazılı montlar dağıtıldı.



Çocuklarla bir süre sohbet eden Kaymakam Deniz Pişkin, ağaçların önemini anlattı. Ağaçları ve ormanları korumanın ağaç sevgisiyle başladığını söyleyen Kaymakam Deniz Pişkin hepinizin bir fidanı olsun diyerek çocuklara kalemlerin içinde bulunan tohumları aileleriyle birlikte dikmelerini söyledi.



Etkinlikte konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, “21 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle Tosya Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından Tosya İlkokulunda düzenlenen etkinliğe katıldık. Öğrencilerimizle birlikte okulun bahçesine fidan diktikten sonra onlara Orman Genel Müdürlüğü (OGM) armalı ormancı yeleği ve kalem; okulumuzun idareci ve öğretmenlerine de yine OGM armalı şemsiye hediye ettik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.