GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 12:31

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazetecilerle bir araya geldi

A
A
A
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazetecilerle bir araya geldi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Kastamonu’da çalışan gazeteciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Kastamonu’da çalışan gazeteciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.


Belediyede düzenlenen akşam yemeği programına Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazeteciler, yazı işleri müdürleri ve ulusal ajansların temsilcileri katıldı.



“150 yıllık bir geçmişi var Kastamonu basınının”


Kastamonu basınının 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Başkan Babaş, “Çalışan olmak gayet güzel işi yürüten, faaliyeti götüren insanlar olmak gerçekten kolay değil işin en zor kısmında olan kardeşlerimizsiniz. Ben o nedenle gerçekten hepinize çok teşekkür ediyorum. Kastamonu Halkı adına yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı. Tabi şöyle geriye doğru baktığımızda 150 yıl gerçekten çok uzun bir süre Kastamonu’nun bir basın geçmişi var. Bugün cemiyeti ziyaret ettiğimiz zaman orada bulunan basın müzesine çok eski gazetelerin geldiğini gördüm. Yani bir süre gazetede 150 yıl içerisinde kurulmuş ve Kastamonu Basınına hizmet etmiş” dedi.



“Pozitif bir yerel gazetecilik yaptığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum”


Gazetecilerin pozitif bir anlayışla haber yaptıklarını ifade eden Başkan Babaş, “Bugünde siz değerli çalışan gazeteci kardeşlerimize başarılar diliyorum. Çünkü her projede siz varsınız. Her projenin arkasında siz varsınız. Bunun tanıtımında varsınız. Onun bir yere ulaştırılmasında varsınız. Gerçekten olumlu, yapıcı, pozitif bir Kastamonu yerel gazeteciliği yaptığımız için hepinize buradan şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir şekilde negatif en ufak bir şey ile karşılaşmadım. Gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Ne olduysa doğru bir şekilde bugüne kadar her şeyi insanlarımıza ulaştırdınız, anlattınız. Hiçbir şekilde sen bunu niye böyle yazdın? Böyle yazmasaydın dediğim hiç olmamıştır. 150 yıllık tarihi bir geçmişe sahip böyle büyük bir basının çalışanlarısınız. Hepiniz çok güzel insanlarsınız, çok güzel çalışan arkadaşlarımızsınız” diye konuştu.


Şehirde yayın yapan yerel gazetelerin sorunlarını yakından takip ettiğini ve çözüm yolları aradığını söyleyen Başkan Babaş, “Yerel gazetelerimizin içinde bulundukları durumları çok yakından takip ediyorum. İnanın tek tek, çoğunuz daha iyi biliyor. Hepinizin sorunlarıyla dertleniyor ve onlarla ilgili ne yapılabilir devamlı kovalıyorum. Biz Kastamonu Belediyesi olarak yerel gazetelerimize elimizden geldiği kadar imkanlarımız doğrultusunda yardım etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Lütfen yerel gazetelerimize gerekli ilgiyi gösterelim”


Yerel gazetelere gerekli ilginin gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Babaş, “Biz kurumlarımız, sivil toplumlarımız destek olduğu sürece yerel gazeteler daha iyi yaşayabilecek. Buradan da bütün kurumlarımıza, sivil toplumlarımıza sesleniyorum. Lütfen yerel gazetelerimize gerekli ilgiyi gösterelim. Hiç olmazsa bir abonelik olsun olalım arkadaşlar. Bu bizim yerelde yaşayanların bir sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyorum. Tabii ki çalışanlarımız da önemli. Çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Onlarında sürdürülebilir. Bir gazetecilikle beraber hem iş hayatlarını hem de aile hayatlarını devam ettirmeleri lazım” diye konuştu.


Program daha sonra sohbet havası şeklinde devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.