ASAYİŞ - 13 Ocak 2020 Pazartesi 16:21

Kastamonu’da köpeği öldürdükten sonra üç evi de soydular

A
A
A
Kastamonu’da köpeği öldürdükten sonra üç evi de soydular

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde gece vakti köpeği silahla vurduktan sonra kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin üç evi de soyduğu iddia edildi.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde gece vakti köpeği silahla vurduktan sonra kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin üç evi de soyduğu iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı Karadedeoğlu köyünde ikamet eden Şükrü Ç, sabah kalktığında evinin önünde köpeğini silahla vurularak öldürülmüş halde buldu. Şükrü Ç, bir süre sonra kış aylarında oturulmayan ve yaz aylarında kullanılan komşuları Harun Ş, Zeki Ş. ve Fettah Ş’ye ait evlere de hırsızın girdiğini fark etti. bunun üzerien Şükrü Ç, jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine Karadedeoğlu köyüne jandarma ekipleri gelerek incelemelerde bulundu.


Jandarma ekipleri, köyde yaptıkları incelemede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce evlerden bakır eşya ile dikiş makinesinin çalındığı, köpeğin de tabancayla öldürüldüğü tespit etti.


Karadedeoğlu Köyü Muhtarı Hasan Çelik, evlerin kış aylarında kullanılmadığını ve yaz aylarında ev sahiplerinin köylerine geldiğini belirterek, “Gece vakti kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, köpeği silahla vurarak öldürmüş. Ayrıca üç eve girerek hırsızlık yapmışlar. Bakır kap, dikiş makinesi gibi eşyalar alınmış. Jandarma, köyümüze gelerek incelemede bulundu. Faillerin yakalanmasını bekliyoruz” dedi.


Zanlı ya da zanlıların yakalanması için jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.