EĞİTİM - 25 Haziran 2020 Perşembe 17:52

Kastamonu’da sınav merkezlerinin dezenfekte çalışmaları tamamlandı

A
A
A
Kastamonu’da sınav merkezlerinin dezenfekte çalışmaları tamamlandı

Kastamonu Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde de sınava girilecek 29 sınav merkezinin dezenfekte çalışmalarını tamamladı.

Kastamonu Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde de sınava girilecek 29 sınav merkezinin dezenfekte çalışmalarını tamamladı.


Korona virüs önlemleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Kastamonu Belediyesi ekipleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı okullarda dezenfekte işlemlerini tamamladı. LGS öncesinde olduğu gibi ekiplerin yine titizlikle YKS sınav merkezlerinin dezenfektelerini yaptığını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, sınava girecek öğrencilere başarı diledi. Başkan Vidinlioğlu, “Ekiplerimiz gerçekten çok önemli bir çalışmayı başarıyla yürütüyor. Kovid-19 vakalarının ülkemizde görülmeden önce ilimizde başlattığımız dezenfekte çalışmaları çok kapsamlı şekilde sürüyor. LGS sınavı öncesinde olduğu gibi YKS sınavı öncesinde de tüm sınav merkezlerimizin dezenfekte çalışmalarını tamamladık. Geleceğimizin teminatı gençlerimize sınavda başarı ve zihin açıklığı diliyorum. Rabbim evlatlarımıza sağlıklı ve başarılı günler nasip etsin” dedi.


Başkan Vidinlioğlu, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde 29 sınav merkezinin dezenfekte çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Erkenci karpuzda ilk hasat mayıs sonunda bekleniyor Hatay’ın Erzin ilçesinde seralarda yetiştirilen erkenci karpuzda mayıs ayı sonunda hasat bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Hatay’ın bereketli toprakları ürün çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Amik Ovası başta olmak üzere her ilçede farklı meyve ve sebze yetiştirilirken, Erzin ilçesinde seralarda yetiştirilen erkenci karpuzda tarım işçilerinin çapa mesaisi başladı. Burnaz sahilinde çiftçilik yapan Velican İnce, ektiği karpuzun bakımını yaklaşık 20 işçiyle yapıyor. Özenle yetiştirilen erkenci karpuzda hasadın mayıs ayı sonunda başlaması bekleniyor. 15 dönümlük arazisinde kumun avantajını kullanarak karpuz yetiştiren İnce, “15 dönümlük alana karpuz ektim. Araziye ekilen karpuzların bakımı için yaklaşık 20 kişiyle çalışıyoruz. Karpuza bakım yapıyoruz. Karpuzların otlarını çekiyoruz ve temizlik yapıyoruz. Erzin ilçesinde genelde karpuz yetiştirilmez. Biz burada kumun avantajını kullanıyoruz” dedi. “Mayısın sonu veya haziranın başı gibi karpuz hasadı yapıyoruz” Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, “Kumun avantajını kullanmak için erken ekiyoruz. Erken hasat etmeye çalışıyoruz. Mayısın sonu veya haziranın başı gibi karpuz hasadı yapıyoruz. Hasat zamanı belli olmuyor ama genelde o dönemde belli oluyor. Karpuz fiyatları aşağıya veya yukarıya doğru oynuyor. Marketle tarla arasında fiyat yarı yarıya oynuyor. Tarladan da satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Downtown’da ’Ramazan’ bambaşka Türkiye’nin en büyük karma projesi olan Downtown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi, Ramazan ayı boyunca sadece alışveriş ve eğlence değil, aynı zamanda kültür ve geleneklerin buluşma noktası haline geldi. Ramazan ayının gelişiyle birlikte, Downtown’da her gün farklı bir atmosfer yaşanıyor. Gölge oyunlarından fasıla, Ramazan temalı çeşitli organizasyonlar ve söyleşilere kadar pek çok etkinlikle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatılıyor. Downtown, bu yıl birincisini düzenlediği Ramazan etkinliklerini 11 Mart- 9 Nisan tarihleri arasında Lezzet Sokağı’nda gerçekleştirdi. Lezzet Sokağı, Ramazan boyunca misafirlerini karşılamak için özel olarak hazırlandı. Her gün, sıcak ve samimi bir atmosferde fasıl, çocuklar için Karagöz Hacivat gölge oyunları, sihirbaz gösterileri, geleneksel Mehteran gösterileri ve Ramazan kültür hayatını günümüze taşıyacak pek çok etkinlik ücretsiz olarak sunuluyor. Lezzet Sokağı’nda sokak lezzetlerinin yanı sıra pamuk şeker, dondurmalı irmik, elma şekeri, patlamış mısır, macun, şerbet ve meşhur roma dondurması gibi lezzetlerin yanı sıra çiçek stantları da bulunuyor. Renkli ve neşeli atmosferiyle Lezzet Sokağı, Ramazan ayında Bursalılara keyifli bir ortam sunuyor. Ayrıca, dünya mutfağından lezzetler sunan restoranlar, iftar için özel olarak hazırladığı menüler ve iftar sonrası tatlı kahve keyfi için mekanları ziyaretçileri ağırlıyor. Bu özel menülerde, geleneksel Ramazan yemeklerinden dünya mutfaklarına kadar geniş bir yelpaze bulunuyor. Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’nin farklı noktalarındaki Ramazan temalı fotoğraf alanlarında ziyaretçiler, keyifli anlarını ölümsüzleştiriyor. Downtown, Ramazan ayında sadece bir alışveriş ve eğlence merkezi olmanın ötesine geçerek, kültürel etkinlikler ve geleneksel lezzetlerle dolu bir buluşma noktası haline geliyor. Ziyaretçiler, Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamak ve birlikte unutulmaz hatıralar biriktirmek için her gün Downtown’ a akın ediyor.
Erzurum AK Parti Oltu’da iftarda buluştu AK Parti Oltu İlçe Başkanlığınca düzenlenen proje tanıtımı ve iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. AK Parti Oltu İlçe Başkanlığınca proje tanıtımı ve iftar programı düzenlendi. Oltu’daki program, AK Parti İlçe Başkanı Burtay Oğuzhan Yavuz’un selamlama konuşması ile başladı. AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, “Ben bugün Erzurum milletvekilleri adına buradayım. Biz Ankara’da Adem Çelebi kardeşimizin yanında ve her zaman destekçisi olacağız Oltu ilçemiz kuzeyde parlayan bir yıldızımız. Bugün buradaki toplanmamızın asıl amacı Oltu hak ettiği hizmeti alabilmesidir. Biz Oltu’yu çok önemsiyoruz” dedi. Programda söz alan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Osman Boyraz, salonun coşkusu karşısındaki memnuniyetini dile getirerek, Oltu için hayati önem taşıyan tünel için çalışmaların başladığı müjdesini verirken, yıllardır ilçenin talebi olan araç muayene istasyonunun da çok yakın bir gelecekte Oltu’ya kurulacağı müjdesini verdi. Daha sonra AK Parti Belediye Başkan Adayı İnş. Müh. Adem Çelebi proje tanıtımı çerçevesince Oltu’da yapmayı planladıkları projelerin tanıtımını yaptı. Akabinde iftar programı yapıldı. İftarın ardından TRT Sanatçısı Fatih Koçak tarafından halk müziği seslendirildi. Gençlerin doyasıya halay çektiği program coşkuyla tamamlandı. AK Parti İlçe Başkanı Burtay Oğuzhan Yavuz program bitiminde katılımcılara ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Şanlıurfa Eyyübiye’de 625 ev daha doğalgaz konforuyla tanışıyor Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçenin yüzde 60’ına doğalgaz ulaştıran projesinin gerçeğe dönüşmesinin ardından, sokaklarına kadar gelen doğalgazı maddi imkansızlıklar nedeniyle evlerine alamayan 625 ailenin kombi, radyatör, doğalgaz tesisatı ve gaz açma bedelleri Eyyübiye Belediyesi tarafından sağlanmaya başladı. Eyyübiye Belediyesi’nin 25 milyon TL kaynak temin ettiği proje çerçevesinde muhtaçlık kriterleri doğrultusunda belirlenen 625 evin doğalgazla buluşması çalışmalarını denetleyen Başkan Mehmet Kuş, ailelerle görüşerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Projeyle ilgili birim sorumlularıyla birlikte doğalgaz tesisatı çekilip, kombi ve radyatörleri bağlanan haneleri ziyaret eden ilçe başkanı Mehmet Kuş, dezavantajlı ailelerin yanında durmaya, her türlü sıkıntılarını çözmeye devam edeceklerini söyledi. Kuş, “Eyyübiye’ye doğalgazı getirdik ama dezavantajlı ailelerimiz vardı. Eski tabirle yeşil karttan, sosyal yardımlaşmadan istifade eden ailelerimiz evlerine kombi alamıyor, petekleri döşeyemiyorlardı. Bu insanlar bize, ‘Başkanım sağ olun, doğalgazı getirdiniz ama bizim ne kombi ne de petek alabilecek durumumuz var’ demişlerdi. O gün de yüreğimiz sızlamıştı. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk, Eyyübiyemizde 625 hanemize hem petek hem de kombi sözü vermiştik. Şu anda onlarca evimiz hem kombisine hem peteğine kavuştu. Nerede dezavantajlı bir aile görsek elimizi uzatacağız. Hem kombilerimiz hem peteklerimiz ailelerimize hayırlı olsun” diye konuştu. Doğalgaza kavuşan vatandaşlar, projede emeği geçenlere teşekkür etti.