GENEL - 06 Ağustos 2019 Salı 19:47

Tosya Devlet Hastanesinde katarakt ameliyatı yapılabilecek

A
A
A
Tosya Devlet Hastanesinde katarakt ameliyatı yapılabilecek

Kastamonu Tosya Devlet Hastanesine katarakt ameliyatı yapılan FAKO (femtosaniye) cihazı alındı.

Kastamonu Tosya Devlet Hastanesine katarakt ameliyatı yapılan FAKO (femtosaniye) cihazı alındı.


İlçe dışına sevkleri azaltmak ve halka daha iyi hizmet vermek amacıyla cihazlarını yenileyen Tosya Devlet Hastanesi göz hastaları için katarakt ameliyatı yapılan FAKO cihazını satın alarak envanterine ekledi.


Hastaneyi ziyaret eden Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, FAKO cihazını inceleyerek Başhekim Dr. Ahmet Karakuş’tan bilgi aldı. Cihazın çalışması ve kullanılması hakkında bilgi veren göz hastalıkları uzmanı Op Dr. Mehmet Fatih Aşula, bu cihaz ile katarakt ameliyatının yapılacağını hastane ve ameliyathanenin buna uygun olduğunu söyledi.


Hastane bünyesinde hizmet veren tomografi ve diş röntgeni cihazını da inceleyen Kaymakam Deniz Pişkin, palyatif ve yoğun bakım ünitelerini de ziyaret etti.


Hastane ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Deniz Pişkin, “Maliyeti 250 bin TL olan FAKO cihazı hastanemize kazandırıldı. Bundan sonra katarakt ameliyatları ilçemizde yapılabilecek. İlçemiz için büyük bir hizmet. Diğer taraftan tomografi ve diş röntgen cihazlarımız hastanemizde hizmet vermeye devam ediyor. Hastanemize gelen hastalarımız bu cihazlardan aynı gün hizmet alabiliyor.


Hastanemizin 8 yataklı olan palyatif ünitesi ise 14 yatak kapasitesine çıkarılarak hizmetler aksamadan devam ediyor. Tosya Devlet Hastanesine müracaat eden hastalara en iyi şartlarda sağlık hizmeti sunmak isteyen hastanemiz cihazlarını sürekli yeniliyor. Hastane yönetimi, ilçemizde en kaliteli ve en hızlı sağlık hizmetini vermek için doktor kadrosu ve personeliyle yoğun çaba sarf ediyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."