GENEL - 26 Aralık 2019 Perşembe 13:50

Tosya’da Model Uçak kursu açıldı

A
A
A
Tosya’da Model Uçak kursu açıldı

Tosya Belediye Başkanlığı tarafından havacılığı sevdirmek amacıyla Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkanlığı iş birliği ile halka açık model uçak kursu açıldı.

Tosya Belediye Başkanlığı tarafından havacılığı sevdirmek amacıyla Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkanlığı iş birliği ile halka açık model uçak kursu açıldı.


Sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Tosya Belediyesi, ilçe halkına havacılığı sevdirmek ve havacılığa olan ilgiyi artırmak ve model uçak yapımını teşvik etmek amacıyla Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi ile yapılan işbirliği yaparak model uçak kursu açtı.


Türk Hava Kurumu Şube Müdürü Ferhat Bozan, model uçak kursu hocaları Şevki Ceyhan, Yılmaz Alkaya tarafından verilen kursa 60 kursiyer ata model uçak yapımı için müracaat etti.


Her yaştan kursiyerin katıldığı Ata Planör Model Uçak Kursunda kursiyerlere malzemeler ücretsiz olarak verilip model uçak yapmaları sağlanıyor. Yaptıkları uçaklar kendilerine verilecek olan kursiyerler hatıra olarak saklayabilecekler yada sevdikleri kişilere hediye edebilecekler.


Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere yaptıkları model uçaklarla birlikte sertifika verilecek.


Kurs ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Kurumu Tosya Şube Müdürü Ferhat Bozan, “Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi Başkanlığı ve Tosya Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-27 Aralık 2019 model uçak kursu açtık. Burada 60 a yakın kursiyerimiz var. Amacımız Türk Milletine ve Türk Gençliğine havacılığı sevdirmek. Kurumumuz bu faaliyetlerini kamu kurum kuruluş hepsiyle 2020 yılında da devam edecek. Bunun yanında havacılık faaliyetlerimiz devam edecek. Gençlerimize hem havacılık konusunda hemde sevdirme konusunda şu anda doruk noktasındalar havacılık konusunda. Tosya halkı da bugün anladım ki Tosya halkı havacılık faaliyetlerini çok seviyor. Gelen kursiyerlerimize Tosya Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz desteklerinden ötürü. Tosya Belediyesiyle bu ikinci kursumuz. 12 Ekim 2019 tarihinde Türk Hava Kurumu işbirliği ile yine pirinç festivalinde havacılık gösterisi düzenledik. Bu da aldığımız bilgilere göre halkımız coşkuyla karşıladı. İnşallah bunların da devamı Tosya Belediyesi ile devam eder” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.