GENEL - 31 Aralık 2019 Salı 17:11

Yılbaşı öncesinde Kastamonu’da pastırma satışları patladı

A
A
A
Yılbaşı öncesinde Kastamonu’da pastırma satışları patladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü gurme Vedat Milor başta olmak üzere gastronomi uzmanlarının övgüyle bahsettiği Kastamonu Pastırmasının satışları yeni yıla saatler kala büyük oranda satışları arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü gurme Vedat Milor başta olmak üzere gastronomi uzmanlarının övgüyle bahsettiği Kastamonu Pastırmasının satışları yeni yıla saatler kala büyük oranda satışları arttı. Başta oteller olmak üzere yılbaşında hizmet veren olan çok sayıda firma menüsüne Kastamonu pastırmasını dahil etti.


Ünlü gurme Vedat Milor’dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da lezzetini beğendiği Kastamonu pastırması üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Gastronomi alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden Kastamonu’da tespit edilen 812 çeşit yemeğin başlıca yiyecekleri arasındaki yer alan Kastamonu pastırması, yılbaşı menüsünün de başlıca yiyecekleri arasında yer aldı. Kilosu 140 liradan satılan Kastamonu pastırması, oteller başta olmak üzere özellikle yılbaşında hizmet verecek olan çok sayıda işletmenin yılbaşı menüsüne dahil edildi.



“Türkiye genelinde pastırmamıza yönelik talepler arttı”


Türkiye genelinde Kastamonu pastırmasına yönelik talebin arttığına dikkat çeken Pastırma Üreticisi Ömer Faruk Karabıyıkoğlu, “Kastamonu pastırması son zamanlarda iyice revaçta. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizim pastırmamızı övmesiyle birlikte satışlarımız kat kat daha arttı. Sağ olsun halkımızın Türkiye genelinde pastırmamıza yönelik talepleri git gide artmaktadır. Yılbaşına giriyoruz inşallah şu an için satışlarımız iyi bir derecede yükseldi. Bu vesileyle herkese iyi bir yıl diliyorum. Pastırma üreticileri olarak bizimde iyi bir yıl geçeceğini, pastırmamızı tüm Türkiye’ye daha güzel tanıtabileceğimizi umuyorum. 2020 yılı Kastamonu pastırması için inşallah daha güzel olacak. Buna inanıyoruz biz. Bu kadar lezzetli olan bir pastırmayı başka hiçbir yerde bulma imkanınız yok” dedi.



“Yılbaşı öncesinde pastırma satışlarımız arttı”


Yılbaşı öncesinde özellikle otellerin menüsüne pastırmayı dahil ettiğini ve bu sayede satışlarının da arttığına işaret eden Karabıyıkoğlu, “Yılbaşı öncesinde bölgemizdeki oteller başta olmak üzere Türkiye genelindeki bazı oteller Kastamonu pastırmasını menülerine dahil ettiler. Bizden de özellikle talepte bulundular. Satışlarımız yılbaşı öncesinde güzel denilebilecek derecede arttı. İnşallah yılbaşından sonrada bu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.



“Kayserili müşterilerimiz arttı”


Türkiye’nin dört bir tarafına pastırma gönderdiklerini söyleyen Karabıyıkoğlu, şöyle konuştu: “Genellikle Türkiye’de başkentimiz Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir ile Antalya bölgesine satışlarımız arttı. Fuarlara katılarak pastırmamızın tanıtımını yapıyoruz. Kayserili müşterilerimiz bir hayli var ve arttı. Bu pastırmayı tattıktan sonra bir daha Kayseri pastırması yemeyen müşterilerimiz var. Kastamonu pastırması bir numaradır”



“Bence kalitesine göre fiyatı uygundur”


Kastamonu pastırmasının şu an 140 liradan satıldığına dikkati çeken müşterilerden İrfan Salcı ise, “Biz, Kastamonu pastırmasının doğal ortamlarda yetiştiğine inanıyoruz. Birçok işletmemizde de böyle, bence kalitesine göre fiyatı uygun. Kastamonu’da her evde hemen hemen mutlaka pastırma vardır. Fiyatlar biraz daha uygun olsa daha iyi olacak ama şu anki ekonomik durumda elverdiği şekilde bence 140 lira uygundur. Biz, ailecek ayda yaklaşık 1 kilo pastırma tüketiyoruz, bunu tarhanada kullanıyoruz, bazen de ekmek yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.