KÜLTÜR SANAT - 27 Ekim 2021 Çarşamba 12:43

9. Kayseri Altın Çınar Film Festivali jürileri belirlendi

A
A
A
9. Kayseri Altın Çınar Film Festivali jürileri belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Anadolu Sinemacılar Derneği ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde 03-06 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan ’9.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Anadolu Sinemacılar Derneği ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde 03-06 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan ’9. Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nin jüri üyeleri belirlendi.


Kısa film jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Raşit Çelikezer üstlendi. Ülkenin her yerinden yüzlerce eserin katıldığı yarışmada kısa film dalında Ece Özdikici (Oyuncu), Rıza Sönmez (Oyuncu-Yönetmen), Umut Eğitimci (Yapımcı) ve Sinan Sertel (Yönetmen) de jüri üyesi olarak yer alacaklar. Belgesel film dalında ise jüri başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aytekin (Akademisyen-Yönetmen) üstlendi. Jüri üyesi olarak ise Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi (Akademisyen-Yönetmen), Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu (Akademisyen-Yönetmen), Dr. Öğr. Üyesi Meliha Elif Demoğlu (Akademisyen-Yönetmen) ve Öğr. Gör. Tayfun Belet (Akademisyen-Yönetmen) yer alıyor.


Kayseri’nin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan, ulusalda ise kısa ve belgesel film yarışmaları ile sinema sanatı ve genç sinemacıları desteklemeyi hedefleyen festival, bu yıl 03-06 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında yan etkinlik olarak söyleşi, panel ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Dünya çocukları 23 Nisan’da Alanya’da buluştu Antalya’nın Alanya ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı. Programda, Alanya Belediyesi’nin yurt dışındaki kardeş şehirlerinden gelen çocuklar da yer aldı. Bayramın kutlama programı, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da başladı. Buradaki törene Kaymakam Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kutlamalara İskele’deki Şelale Meydanı’nda devam edildi. Alanya Belediyesi Türk bayrağı dağıttı Öğrencilerin gösterilerini sergilediği etkinlik alanının girişine stant kuran Alanya Belediyesi, geniş katılımlı programda vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp, milli mücadeleyi başlattığını hatırlatarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en önemli miras olduğuna vurgu yaptı. Yılmaz, "Bayrak sevdası ve bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklarımız, adaletin dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik, bir ulusun onurudur, namusudur ve şerefidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı, hem dünyada bir ilki oluşturmaktadır, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine Atamızın verdiği önemi göstermektedir" dedi. Dünya çocukları Alanya’da buluştu Alanya Belediyesi’nin farklı ülkelerdeki kardeş şehirlerinden gelen 50 çocuğun ve kentte öğrenim gören yaban öğrencilerin de yer aldığı program, resim, şiir yarışmalarının ödül töreni, şiirlerin okunması, müzik konseri, 100 Çocuk 100 Atatürk Gösterisi ve halk oyunları ile Türk bayrağı sunumunun ardından sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan ve yoğun ilgi gören çocukların gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bursa Üniversiteliler köye kütüphane kurdu Ankara-Bilkent Üniversitesi’nden bir grup gönüllü, Mustafakemalpaşa’nın Tatkavaklı ilk ve ortaokuluna kütüphane kurdu. ‘Güneş Köyden Doğuyor’ (GÜNKÖY) temalı toplumsal duyarlılık projesi çerçevesinde kütüphaneye kavuşan öğrenciler, üniversitelilerle birlikte keyifli bir zaman geçirdi. Bilkent Üniversitesi’nde gönüllü 55 öğrenci, ‘Güneş Köyden Doğuyor’ (GÜNKÖY) temalı toplumsal duyarlılık projesi çerçevesinde 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde ziyaret ettikleri Tatkavaklı ilk ve ortaokulunu kütüphane ile donattı. Çocukların bilgiye kolayca erişebilmeleri ve keyifli zaman geçirmeleri amacıyla hareket eden Bilkentliler, nitelikli eğitimin vazgeçilmezi olan zengin ve donanımlı iki kütüphaneyi gece-gündüz çalışarak 2 günde Tatkavaklı’ya kazandırdı. İlkokul ve ortaokula kazandırılan yüzlerce kitaplık kütüphanenin yanı sıra üniversiteli grup, müzik, resim, sanat, spor, fen, tiyatro ve dans etkinlikleri ile Tatkavaklı’daki öğrencilerle unutulmayacak hatıralar biriktirdi. Tatkavaklı İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Yücel Dersin; “Bu süreçte; öncelikle Bilkent Üniversitesi GÜNKÖY projesi gönüllüsü öğrencilerine, projenin gerçekleşmesi sürecinin başlamasından bitimine kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Çalık’a, iki gün boyunca yanımızdan hiç ayrılamayan her işimizde bizlere yardımcı olan Mahalle Muhtarımız Mehmet Orak’a, Belediye Başkanımız Şükrü Erdem’e, Tat Gıda fabrikasına, Okul Aile Birliği Başkanımız Nur Demir’e, pansiyonunda öğrencileri misafir eden Züferbey İmam Hatip Ortaokulu idarecilerine ve Tatkavaklı İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ve idarecilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Burdur Yöresel oyunlarıyla sosyal medyada izlenme rekorları kıran Çatağıl İlkokulu öğrencileri izleyenleri mest etti TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciye ulaşan Çatağıl İlkokulu öğrencilerinin gösterisi beğeni topladı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104‘üncü yıl dönümü sebebiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Tören İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci ve öğrenciler tarafından Atatürk Büstü’ne çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri tarafından katılımcılar selamlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci; “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yıl dönümünde, çocuklara ilk ve tek bayram olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programına hepiniz hoş geldiniz. Bugün, yaşanan tüm zorluklara rağmen, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirdiği, milli irade adına, Kurtuluş Mücadelemizde, milletimizin sesini tüm Dünya’ya duyurduğu büyük bir gün. Bu nedenle; bugün, sadece bir bayram değil, cumhuriyetimize giden yolda milletimizden alınan güçle atılan büyük bir adımdır.” dedi. Konuşmanın ardından farklı kategorilerde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye takdim edildi. Tören öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları, oratoryo, dans gösterileri ve mehteran takımı gösterilerinin ardından son buldu. Törende sosyal medyada paylaştıkları görüntülerle milyonlarca izlenen mavi önlüklü Çatağıl İlkokulu öğrencileri ise yaptıkları gösteriyle izleyenleri mest etti.