GENEL - 14 Eylül 2019 Cumartesi 16:48

Başkan Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Şehir Protokolünün eşlerine KAYMEK’i anlattı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Şehir Protokolünün eşlerine KAYMEK’i anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, şehir protokolünün eşlerine Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KAYMEK’i tanıtarak, “Birlikteliğimiz, gücümüzün kaynağıdır” dedi.


KAYMEK’in çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıya Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, AK Parti Kayseri Milletvekillerinin eşleri, Belediye Başkanlarının eşleri, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarının eşleri ile KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan ile KAYMEK personeli katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eşi Dr.Necmiye Büyükkılıç, ‘’Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum’’ diyerek sözlerine başladı.


Geçen hafta Ankara’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın davetlisi olarak giden Dr. Necmiye Büyükkılıç, Emine Erdoğan’ın selamını davetlilere iletti. “Birlikteliğimiz, beraberliğimiz gücümüzdür” diyen Dr. Necmiye Büyükkılıç, "Ortalama olarak toplumun yüzde 50’sini hanımlar oluşturuyor deniyorsa da bizim el uzattığımız, el değirdiğimiz yerler yüzde 50’nin çok çok üstünde. Toplumda hanımların sorunlarına sahip çıkmak, onların mutluluğunu paylaşmak ve sıkıntılarını gidermek için hepimiz ayrı ayrı gayret göstermek zorundayız. Belediyelerin değişik birimlerinin yapmış olduğu çalışmalardan istifade etmek gerekir. Toplumun her kesimine ulaşmamız gerekmektedir. Toplumun temeli olan aileyi ve birer anne olarak da çocuklarımızı çok çok önemsiyoruz. Onlara geleceğe yönelik çalışmalarda destek olmalıyız. Bu manada önemli bir boşluğu dolduran binlerce kadına, gence ve öğrenciye fırsatlar sunarak bilgi ve becerilerini geliştiren KAYMEK ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.


Birlikteliği daha da pekiştirmek adına değişik zamanlarda değişik ilçelerde bu tür toplantıları yapmayı önemsediğini belirten Dr. Necmiye Büyükkılıç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:


"İnşallah ileri ki tarihlerde farklı yerlerde yine bir araya gelip birlikteliğimizi, beraberliğimizi perçinleyeceğiz. Karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunacağız. Tekrar birlikteliğimiz gücümüzün kaynağıdır diyor nezaket gösterip buraya geldiğimiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’


Toplantıda KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan’da tanıtım amaçlı bir sunum yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.