GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:28

ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi

A
A
A
ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Eczacılık Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Eczacılık Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Tören kapsamında 65 öğrenciye önlük giydirildi.


İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aile katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.


Dekan Narin, “2003 yılında kurulan fakültemiz genç yaşına rağmen temel alt yapısını ve öğretim elemanını tamamlayarak Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmiştir. Eczacılık eğitiminde akredite olan 12 fakülteden birisi durumundadır. Üniversitelerin temel görevleri eğitim, araştırma, kamuoyu bilgilendirme ve meslekle ilgili sorunları tespit ve çözüm önerileri sunma görevi olduğu düşüncesiyle araştırma üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerimizi iyi bir eczacı olarak yetiştirme, bilim ve teknolojiye katkı sağlama sorumluluklarımızın olduğu bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızın yerine getirilmesinde en güçlü destekçilerimiz başta siz öğrencilerimiz, fakülte ve üniversite çalışanları, eczacılarımız ve diğer paydaşlarımızdır” dedi.


Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş da konuşmasında, eczacılık bayramı olarak kutlanılan, 180 yıldır hem meslek adına, hem de hastalar adına güzel adımlar atıldığını ve atılmaya da devam edeceğini söyledi.


Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, “Gerçekten çocuklarınızı emin ellere teslim ediyorsunuz. Kaliteli bir üniversitesinin, kaliteli fakültesine teslim ediyorsunuz. Çok değerli öğretim üyelerimiz eşliğinde eczacılığın tüm püf noktalarını öğrenecekler ve kendilerine, ailelerine, ülkelerine faydalı birer eczacı olacaklar” diye konuştu.


Öğrencilere de nasihatlerde bulunan Rektör Çalış, “Bende bir doktorum. Bizler de beyaz önlük giyiyoruz. Beyaz önlük saflığı, temizliği ifade eder. Ayrıca beyaz önlük, yansıtmayı da ifade eder. O yüzden beyazın mantığı budur. Kiri en çabuk belli eden beyazdır. Hemen temizlenip hijyene dönmesi gerekir. Dolaysıyla bu da bir uyarıdır. O yüzden de beyaz önlük sağlıkta çok önemlidir. Ben tüm öğrencilerimize, öğrenciliğe ilk adım attıkları bu günde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


Etkinlik Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner tarafından “Eczacı Giysilerinin Tarihsel Serüveni” konulu sunum ve öğrencilere, öğretim üyeleri tarafından önlüklerin giydirilmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.