GENEL - 21 Ekim 2020 Çarşamba 10:08

Hol Platform Üyeleri Öğretmen ve Öğrencilerin Gönüllerini Fethetti

A
A
A
Hol Platform Üyeleri Öğretmen ve Öğrencilerin Gönüllerini Fethetti

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olanlar tarafından oluşturulan Hol Platform tarafından Bünyan ilçesi Karakaya İlkokulunun yenilenen sınıfı, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin kurdeleyi kesmesi ile hizmete girdi.

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olanlar tarafından oluşturulan Hol Platform tarafından Bünyan ilçesi Karakaya İlkokulunun yenilenen sınıfı, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin kurdeleyi kesmesi ile hizmete girdi.


Hol Platform üyesi genç mimarların, işçi gibi çalıştığı ve uzun süren emeklerinin ardından yepyeni bir görünümü kavuşan Karakaya İlkokulu etkinlik sınıfı ve kütüphane hizmete girdi. Yeniden dizayn edilen etkinlik sınıfı ve kütüphanenin kurdelesini kesen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan arkadaşlarımız geçtiğimiz yıl öğrenci olarak başladıkları projeyi bu yıl mezun olduktan sonra Hol Platform olarak devam ettirmişler. Hem kendilerini geliştirmek hem eğitime destek vermek için bizim okullarımızda özellikle köy okullarımızın bir mekanını geliştirerek, tadilat ve tadilatını yeni bir tasarımla geliştirerek öğrencilerimizin kullanabileceği bir alan haline getiriyorlar" dedi.


Ekinci, "Gençlerimizin heyecanlarını ben gördükçe mutlu oluyorum. Yaptıkları işe sahip çıktıkları için de mutlu oluyorum. Ülkemizin en büyük problemlerinden biri okuduktan sonra kendi alanında çalışmamak. Arkadaşlarımız kendi alanlarına sahip çıkıyorlar. Burada çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra yine birlikte çalışırız. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.


Hol Platform üyesi Beyza Binay ise, “Hol Platform köy okullarında atıl olan sınıfları güzelleştirme, yeni mekanlar tasarlamaya odaklanmış sosyal sorumluluk projelerine gönül vermiş topluluktur. Bünyan ilçesine bağlı Karakaya mahallesindeki okulun kütüphane ve etkinlik sınıfını düzenledik. Çocukların kitaplarını daha heyecanla okumalarını hedefledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Mimarlar Odası’na teşekkür ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.