GENEL - 12 Haziran 2018 Salı 10:28

İldem Semt Polikliniği’nde Kesinti Olmadan Hizmet Veriliyor

A
A
A
İldem Semt Polikliniği’nde Kesinti Olmadan Hizmet Veriliyor

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan ve Kayseri’nin doğu bölgesine hizmet veren İldem Semt Polikliniği, hizmet vermeye aralıksız devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan ve Kayseri’nin doğu bölgesine hizmet veren İldem Semt Polikliniği, hizmet vermeye aralıksız devam ediyor.


İldem Semt Polikliniği ile ilgili olarak Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın ve Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop kamuoyunu aydınlatmak amacı ile bir açıklama yaptı.


İldem Semt Polikliniğinde açıklama yapan Dr. Özyalçın “Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesine bağlı olarak çalışan İldem Semt Polikliniği 2016 yılında Melikgazi Belediyesi tarafından temelleri atılmış 2017 yılı Mart ayında ise hizmete başlamıştır. Şehrimizin doğu bölgesinde yaşayanlara hizmet vermektedir. İldem Semt Polikliniğinde 2018 yılı Şubat ayından itibaren de Aile Hekimlerimiz ile hafta içi gece saat 24’e kadar ve hafta sonları hizmet verilmeye devam etmekteydi. 5 Mayıs 2018 tarihinde Kayseri Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte Eğitim Araştırma Hastanesi Şehir Hastanesine taşınmıştır. Taşınmayla birlikte Eğitim Araştırma Hastanesi yerine de 300 yataklı Kayseri Devlet Hastanesi kurularak 1 Haziran 2018 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlamıştır. Bu değişimle birlikte İldem Semt Polikliniği de hiçbir kesintiye uğramadan semt polikliniği olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca burada 3 Diş Hekimi ve Ketem polikliniği de çalışmaya devam etmektedir” dedi.


Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise “ İldem Semt Polikliniğindeki hizmetlerimiz bir bayrak yarışı gibi Eğitim Araştırma hastanesinin bıraktığı yerden alınarak Devlet Hastanesi bünyesinde aynı hızla devam etmektedir. Bu bölgede yaşayanların hastaneye ulaşımında ve sağlık hizmeti alımında aksaklık yaşamamaları için ilgili kurullar gerekli değerlendirmeleri yapmakta ve sağlık personeli ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Farklı branşlarda ( Cildiye, Çocuk, Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, Kadın Doğum ve Kardiyoloji Polikliniklerimiz) hizmet verilmekte ve bu polikliniklerin sayısını arttırmak ve Devlet Hastanesindeki tüm imkanları buraya taşımak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. 51 personel ile hizmet verilen İldem Semt Polikliniğinde 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren bugüne kadar polikliniğimizden 5 bin 405 kişi hizmet almıştır. Verilen hizmetin bugüne kadar devam etmesi için üstün gayret ve özveri gösteren Uzman Hekim, Hekim ve çalışanlarımıza buradan teşekkür eder, yaklaşan Ramazan Bayramınızı da tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı İlçede AB hibesiyle daha sürdürülebilir bir şekilde çöp toplama hizmeti sağlamak amacıyla elektrikli çöp kamyonunu alan Melikgazi Belediyesi, daha temiz ve sağlıklı bir hizmet sunuyor. Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 yerli üretim Melikgazi ilçesine yönelik hizmetlerin ve çalışmaların aksamaması ve daha hızlı hizmet etmek için araç filosunu artırdıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Belediyemiz tarafından uygulanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “The Solar City Project” isimli projenin uygulama çalışmaları devam ediyor. İklim değişikliğine sebep olan faktörlerin başında fosil yakıt tüketen araçlar gelmektedir. Proje kapsamında pilot çalışma olarak planlanan ve hizmet araçlarının elektrikli araçlara dönüştürülmesine öncülük edecek bir elektrikli atık toplama aracı satın alındı. AB Fonu ile satın alınan araç Melikgazi’mizde büyük araç girişi için dar ve zor olan yerlerde hizmet verecek. %100 elektrikli ve %100 yeril üretim olan araç ile Melikgazi Belediyesi iklim değişikliği ile mücadele konusunda önemli bir adım daha atmış oldu. İklim değişikliği ile mücadelede önemli adımlar atan Melikgazi Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam edecek ve iklim dostu bir belediye yolunda önemli mesafeler kat edecektir. Elektrikli çöp toplama kamyoneti ile hedefimiz en çevreci ve en sessiz bir şekilde Melikgazi’mizi temizlemek” dedi.
Balıkesir Balıkesir’de amatör telsizciler günü kutlanıyor Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü özel bir etkinlikle kutladı. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, 18 Nisan Dünya Amatörler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Uluslararası Amatör Radyo Birliği (International Amateur Radio Union - IARU) 18 Nisan 1925 günü Pariste kuruldu. Uluslararası Amatör Radyo Birliği’nin kurulduğu gün “Dünya Amatör Telsizcilik Günü” olarak kabul edildi. Dünya üzerinde 3 milyondan fazla lisanslı amatör telsiz operatörü bulunuyor. 18 Nisan Amatör Telsizcilik Günü, dünya üzerinde amatör telsizcilik kuruluşlarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyoruz" dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut açıklamalarının devamında önümüzdeki yıl da Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını belirterek, "Amatör telsizciliği, iletişimin gücünü bireylerin ellerine veren önemli bir hobidir. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, amatör telsizcilerin rolü daha da önem kazanmaktadır. İletişim altyapısının sınırlı olduğu veya felaket durumlarında klasik iletişim kanallarının kapanabileceği durumlarda amatör telsizciler, iletişimi sürdürmek ve yardım etmek için kritik bir role sahiptirler. Ayrıca, amatör telsizcilik insanların teknik becerilerini geliştirmesine ve bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmasını sağlar. Bu hobinin yaygınlaşması, toplulukları bir araya getirir ve birçok insan için keyifli ve öğretici bir deneyim sunar" dedi. Targut,amatör telsizci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, Dernek kapılarının üye olan ya da olmayan, lisanslı tüm amatör telsizcilere açık olduğunu söyledi. Targut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte 18 Nisan Dünya Amatör Telsizcilik Gününü önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Kayseri Muhtarlardan Başkan Öztürk’e hayırlı olsun ziyareti Yahyalı’daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Esat Öztürk, yeni seçilen mahalle muhtarları ile tanışma imkanı buldu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti. Yeni dönemde mahalle muhtarlarıyla sık sık bir araya gelerek, işbirliği ve koordinasyonu artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Başkan Esat Öztürk konuşmasında, “ Her birinizi ayrı ayrı kutluyorum. 31 Mart yerel seçimlerini hep birlikte atlattık. Seçimi kazan 41 mahalle muhtarımız da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Sizin mahallenizdeki insanlara, bizimde tüm mahalledeki insanlara hem minnet hem de hizmet borcumuz var. Allah nasip ederse bunu hep birlikte yapacağız. Önceki dönemimizde gönlünü aldığımız muhtarlarımız oldu, alamadığımız muhtarlarımız oldu. İnşallah bu dönemimizde hep beraber eksiklikleri gidereceğiz. Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki sinir uçlarımız. İyi ki varsınız. Siz olmadan olmuyor. Bu dönemimizde imkânlarımız doğrultusunda sizlerin dertleri ile dertleneceğiz. İnşallah her mahallemizi ziyaret edip ihtiyaçları yerinde tespit edeceğiz. Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.