GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 09:37

Kayseri OSB Türk Ticaret Merkezleri Projesi (Expo Center) İle Dünyaya Açılma Hedefinde

A
A
A
Kayseri OSB Türk Ticaret Merkezleri Projesi  (Expo Center) İle Dünyaya Açılma Hedefinde

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, 2017 / 2020 yılları için hazırlamış olduğu “ Stratejik Plan “ çerçevesinde, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet gücünün artırılması amacıyla hedeflenen uygulamaya dönük projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, 2017 / 2020 yılları için hazırlamış olduğu “ Stratejik Plan “ çerçevesinde, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet gücünün artırılması amacıyla hedeflenen uygulamaya dönük projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.


Yurtdışında Türk Ticaret Merkezleri ( Expo Center ) kurulmasına dair çalışmalarda bulunmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan başkanlığında, Dış Ticaret uzmanlarından oluşan teknik heyet, proje üzerinde çalışmalar yapmak üzere Dubai’deki çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.


Heyet Dubai’de; Kayseri OSB’nin Türk Ticaret Merkezi ( Expo Center ) olarak kurulması planlanan bina seçenekleri konusu başta olmak üzere, T.C. Ticaret Ataşeliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Dubai Ülke Direktörlüğü, Dubai’de Türk firmaları, Kayseri OSB’de faaliyet gösteren bazı firmaların Dubai’deki iş ortakları, Cebel Al Serbest Bölgesi, akıllı şehir projesi olarak adlandırılan ve 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, Serbest Bölge mevzuatına göre girişimcilere avantajlar sunan, içerisinde showroomları, lojistik mekanları ve muhtelif sektörlerin yer aldığı Dubai Silikon Vadisi yöneticileri, ticari ve sınai ilişkilerin artırılması ve geliştirilmesine yönelik muhtelif toplantılar gerçekleştirildi.


Bir bölümü Devlet Destekli olan Türk Ticaret Merkezleri ( Expo Center ) projesi sayesinde yabancı ülkelerde aktif pazarlama imkânlarının beklenen seviyede gerçekleşmesi, hedef pazarlara daha kolay ulaşılması, showroom ve mağaza gibi yerlerde ürünlerin 365 gün sergilenmesi, lojistik, tasarım, B2B görüşmelerinin sürekli olması, maliyetlerin düşürülmesi, reklam ve tanıtım bilinilirliğinin sağlanması, istihdamın ve ihracatın artırılması hedefleniyor.


Kayseri OSB tarafından söz konusu projenin diğer ülkelerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.