GENEL - 09 Ağustos 2019 Cuma 11:44

“Kayseri’nin değeri, dünyanın değeri olacak"

A
A
A
“Kayseri’nin değeri, dünyanın değeri olacak"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin önemli değerlerinin daha fazla tanıtılması ve turizmden daha büyük pay alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kayseri’nin değerlerini ziyaret ederek yapılması gerekenleri yerinde gören Başkan Büyükkılıç, Sultansazlığı, Yeşilhisar İçmeceleri ve Soğanlı’yı ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin değerlerinin tüm dünyadaki insanların istifadesine sunulması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Sultansazlığı, İçmeceler ve Soğanlı’yı kapsayan incelemeleri akşam saatlerinde başladı ve gece yarısında sona erdi. Başkan Büyükkılıç, incelemelerine Sultansazlığı ile başladı. Başkan Büyükkılıç’a Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da eşlik etti. Sultansazlığı’na gelen vatandaşlarla görüştü.


TABİAT HARİKASI


301 kuş türü ile sadece ülkemizin değil dünyanın önemli sulak alanlarından birisi olan Sultansazlığı’nı ziyaretinde kuş müzesini gezen, ziyaretçilerle görüşen Başkan Büyükkılıç, ziyaretçiler arasında bulunan ve fotoğraf çektirmek için Sultansazlığı’na gelen gelin ve damatla da bir süre sohbet etti.


Sazlık alanı da gezerek bölgeyle ilgili bilgiler alan Başkan Memduh Büyükkılıç, kuş gözlem kulesine de çıkarak bir süre Sultansazlığı’nın eşsiz güzelliğini izledi.


“BURASI AYRI BİR DÜNYA”


Burada yaptığı açıklamada Sultansazlığı’na gelenlerin kendilerini ayrı bir dünyada hissettiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sultansazlığı’nın hak ettiği yere ulaşması ve tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi olarak gayret ediyoruz. Bu bölgemizin Sultansazlığı, Soğanlı ve balon turizmi ile daha etkin olmasını amaçlıyoruz. Sultansazlığı’na yılda 200 bin ziyaretçi geliyor. Bu rakam çok az. Burası milyonların gelmesini hak eden bir yer. Ziyaretçi sayısını artırmak için çalışacağız” dedi. Sultansazlığı’nın tüm güzelliklerinin yanında eşsiz bir Erciyes manzarasına da sahip olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kayserililer başta olmak üzere tüm Türkiye’yi bu güzel doğa harikası, Allah vergisi yere davet ediyorum. Sultansazlığı’nı uluslararası boyuta taşıma yönünde de gayret göstereceğiz” diye konuştu.


ŞİFA KAYNAĞI İÇMECELER


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sultansazlığı’nın ardından Yeşilhisar İçmecelerine geçti. İçmecelerdeki ziyaretçilerle bir süre sohbet eden Başkan Büyükkılıç, bir doktor olarak içmecelerin şifa kaynağı olduğunu vurguladı. İçmecelerin canlanması için de gerekli desteği vereceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bir doktor olarak içmeceleri öneriyorum. Bağırsak sistemiyle ilgili tüm rahatsızlıkları giderdiği gibi cilt reaksiyonlarına da çok iyi gelen içmecemizin şifalı suyundan tüm insanlığın istifade etmesini bekliyoruz. Burayı canlandırmak, insanların istifadesine sunmak suretiyle onların şifa bulmasını sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.


KAPADOKYA’NIN GİRİŞ KAPISI SOĞANLI


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın akşam saatlerinde başladığı incelemelerinin son durağı gece yarısına doğru Soğanlı oldu. Başkan Büyükkılıç ve beraberindekileri Soğanlı Mahallesi Muhtarı Ali Cebeci karşıladı. Cebeci, Başkan Büyükkılıç’a dünyaca ünlü Soğanlı Bebeği hediye etti. Burada yaptığı açıklamada Soğanlı’nın Kapadokya’nın giriş kapısı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Buranın canlanması için balon turizmi konusunda da gerekli gayreti gösteriyoruz. Bu bölgenin hak ettiği yere gelmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Salihli’ye 92 milyonluk dev içme suyu projesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak amacıyla döşenecek olan 92 milyon TL yatırım bedelli 7 kilometrelik çelik isale hattında çalışmalar başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, Bahçecik Doğal Kaynak Suyunu daha sağlıklı ve yüksek verimde Salihli ilçe merkezine taşımak için 1980’li yıllarda döşenen mevcut hattın yerine 92 Milyon TL yatırım bedeli ile 7 kilometrelik yeni isale hattı döşeyecek. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’ın katılımıyla projede ilk kazma vuruldu. Düzenlenen programa Zeki Kayda ve Burak Aslay’ın yanı sıra, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, MASKİ İlçe Şefi Ramazan Tuğrul Kacar, MHP İlçe Başkanı Halil Tüfek, Kadın Kolları, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aksoy, şube müdürleri ve yetkili personel katıldı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, proje ile ilgili detaylı bilgi verdi. Bozdağ’ın, Allahdiyen’in, Bahçecik’in kaynak sularının Salihli’ye taşınması projesini önemsediklerini belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Kayda proje ile Salihli’nin kaynak suyuna kavuşacağı müjdesini verdi. “2016 yılında başlayan süreç 92 milyon TL’lik yatırımla başlıyor” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Salihli Bahçecik kaynakları ilçemiz için büyük önem arz ediyor. İlçemizin üçte birine yakın kısmına bu kaynaktan su veriyoruz. 50 yıl önce yapılmış olan bu içme suyu isale hattı 3 ayrı noktadan pvc borularla geliyordu. Zamanla büyüyen ve gelişen Salihlimizin de su ihtiyacını karşılayamıyordu. Bu süreç kısa bir süreç değil. 2016 yılında başlayan bir süreçten bahsediyoruz. Hidrojeolojik etütlerle, ölçümlerle Devlet Su İşlerine (DSİ) projelerimizi sunduk. İncelendi, kaynaklarımızın tahsisi yapıldı. Projelendirme çalışmalarının arkasından da Orman Genel Müdürlüğü ve ilgili Bakanlıklarımızdan izinleri alındı. Sonunda da 22 milyon TL’lik bir bedelle boruları alındı. İşçilik ihalesi ayrı yapıldı. Toplamda 92 milyon TL’lik bir yatırım. Allah nasip ederse 6 aylık bir süremiz var. Çalışmanın içerisinde 500 ve 1000 tonluk depolarımız var. Uzun bir sürecin sonunda Bozdağlardan taşıyacağımız su ile Salihli ilçe merkezimizin tamamına Bahçecik kaynaklarımızın suyunu vermeyi hedefliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sizlere selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Salihlimize 31 kilometre yağmur suyu yaparak, ilçenin büyük sorununu da çözdük. İlçemize birçok yatırımı kazandırdık. Büyük bir yatırımı da yine başlatmış olduk. Allah kazasız belasız bitirip, Salihli ilçemize bu suyu ulaştırmayı nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Çanakkale Türkiye’nin ilk müze dergisi, Troy Museum Journal yayın hayatına başladı Çanakkale’de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri’nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesinde, Türkiye’nin ilk müze dergisi, Mart 2024’te Troy Museum Journal yayın hayatına başladı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü olurlarıyla Troya Müzesi tarafından DergiPark bünyesinde kurulan Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) yayın hayatına başladı. Hakemli bir dergi olarak yılda iki sayı yayınlanacak olan Troy Museum Journal’ın ilk sayısı 18 Mart’ta çıktı. Troy Museum Journal, Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya, Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalar gibi alanlarda bilimsel araştırma ölçütlerine ve etik kurallara uygun bir şekilde yazılmış bilimsel makaleler, araştırma inceleme makaleleri, derleme yazıları gibi çalışmaları yayınlamayı ve araştırmacılar ile paylaşmayı amaçlanıyor. Derginin genel çerçevesinde Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya belirlemekle birlikte bunlarla ilişkili Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalara kuramsal ve yöntemsel yaklaşımları içeren makalelere de açık olacak. Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) hakkında müzede bilgilendirmelerde bulunan Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Bir süre önce Troya Müzesi’nin bir dergi çıkaracağına duyurmuştuk. Nihayet 18 Mart Günü Troy Museum Journal Dergisini, Dergi Park’ta yayın hayatına başlattık. Troy Museum Journal Dergisi, Dergi Parkta yer alan platformda bir müze adına çıkartılmış ilk ve tek dergi. Derginin ilk sayısı Mart ayında yayın hayatına girmiş oldu. İkinci sayısı ise Eylül ayında yayınlanacak. Böylece her yıl, yıl da iki sayı olarak yayınlanacak. Şu anda TR dizin sitesinde dergi taranır ve ulaşılabilir durumda ve yakın sürede de uluslararası platformlarda taranmayı hedefliyoruz. İlk sayısında yaklaşık toplam da beş makaleyle yayın hayatına başladı. Beş makalenin büyük bir kısmı Troya Müzesi ve bölge ile alakalı, bunlardan bir tanesi Troya Müzesindeki Helenistik Dönem ağırlık koleksiyonunu çalışan bir makale oldu. Bir başka makale de Lampsakoslu bir vatandaşa ait bir onurlandırma kitabe ilk kez duyurulmuş oldu. Bir başka makale de Tevfikiye köyünde ilk defa ortaya çıkan Troya’daki kaynak mağarasının bir benzeri olan bir yapay su mağarası ilk defa tanıtılmış olduğu. Böylece Troya Müzesi bir müze olmanın dışında bir enstitü gibi çalışmaya da devam ediyor olacak” dedi.