GENEL - 17 Şubat 2020 Pazartesi 14:15

Kocasinan’ın gönül yolcuları özel çocukların yüreklerine dokunuyor

A
A
A
Kocasinan’ın gönül yolcuları özel çocukların yüreklerine dokunuyor

Sosyal Belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle örnek olan ve farkındalık oluşturan Kocasinan Belediyesi, ilçede yaşayan özel eğitim gerektiren çocukları mutlu edecek yeni bir projeye imza attı.

Sosyal Belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle örnek olan ve farkındalık oluşturan Kocasinan Belediyesi, ilçede yaşayan özel eğitim gerektiren çocukları mutlu edecek yeni bir projeye imza attı. Özel eğitim gerektiren çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması için başlatılan ’Kocasinan’ın Gönül Yolcuları Projesi’ ile çocukların mutlu olduğu, özel günlerinin kutlandığı ve keyifli anların yaşandığı anlamlı bir etkinliği kapsıyor.


Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılan proje kapsamında ilk ev ziyaret; Mimarsinan Mahallesi’nde ikamet eden 8 yaşındaki epilepsi hastası Rabia Akkoyun’a gerçekleştirildi. Gönüllü olarak özel eğitim gerektiren çocukların yanında yer alan ve Bilge Dede rolünü oynayan 52 yaşındaki Kemal Oral, Kocasinan’ın maskotu Sinan ve Sinem ile birlikte Rabia’nın doğum gününü kutladı. Onunla yakından ilgilenip, Başkan Çolakbayrakdar’ın selamını ileten Bilge Dede, sıcakkanlı sohbetiyle Rabia’ya ve diğer çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. İkramlıklarını da beraberinde götüren Kocasinan’ın Gönül Yolcuları, Rabia’ya ve çocuklara Kocasinan Belediyesi’nin hazırlamış olduğu çeşitli hediyeleri verdi.


Gönül belediyeciliği adına yaptığı çalışmalarla göz dolduran Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özel eğitim gerektiren çocukların her zaman yanında olduklarını belirterek, yapılan hizmetlerle engelli vatandaşlarla gönül bağını daha da kuvvetlendirdiklerini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırma gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, bu durumdaki vatandaşların toplumsal hayatta daha aktif bir şekilde yer alabilmeleri için birçok projeyi onların ihtiyacına yönelik şekillendirdiklerine dikkati çekerek; “Sosyal belediyecilik olarak hayatın her alanında 7’den 70’e her kesime projeler üretiyoruz. Hükümetimiz, engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak onların daha üretken ve aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdi. Engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek için elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Bu anlamda sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak için özel eğitimler ve sosyal aktivitelerle onların yanında yer alıyoruz. Kocasinan’ın Gönül Yolcuları Projesi ile de onların daha mutlu olmalarına katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızın güler yüzleri bizlerin yaşam enerjisini yükseltiyor. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu, memnuniyeti ve hayatlarını kolaylaştırmak için desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.


Ailesinin izni ile evinde çekim yapılan ve önceden davet edilen misafirlerle güzel bir gün geçiren Rabia ise çok mutlu olduğunu ve unutulmayacak bir anı yaşadığını belirtti.


Diğer çocuklar da unutulmaz anlar yaşadıklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.


Kocasinan’ın Gönül Yolcuları’nın ev ziyaretine, Kültür İşleri Müdürü İbrahim Özcan da eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.