- 24 Kasım 2021 Çarşamba 10:18

Öğrenciyken öğretmenler odasına girmek için heyecanlandığı okulda öğretmenlik yapıyor

A
A
A
Öğrenciyken öğretmenler odasına girmek için heyecanlandığı okulda öğretmenlik yapıyor

Kayseri’de sınıf öğretmeni Kevser Kuvvet, öğrencilik yıllarında öğretmenler odasına heyecanlanarak girdiği okula öğretmen olarak atandı.

Kayseri’de sınıf öğretmeni Kevser Kuvvet, öğrencilik yıllarında öğretmenler odasına heyecanlanarak girdiği okula öğretmen olarak atandı. Kendisini öğrencilerine adayan Kuvvet, “Şimdi çocuklar kapıya geldiği zaman o duyguyu hissediyorum ve içerde öğretmen sıfatında olmak çok heyecan verici bir şey” dedi.


Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi’nde sınıf öğretmeni 30 yaşındaki Kevser Kuvvet, ilkokulu ve ortaokulu okuduğu Topsöğüt İlk ve Ortaokulu’na öğretmen olarak atandı. Çocukluğunun geçtiği sıralarda, şimdi öğrenci yetiştiren Kuvvet, çocukken öğretmenler odasına girmek için heyecanlandığı okulda çocukları yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Öğrencilerinde kendi çocukluğunu gördüğünü söyleyen Kuvvet, “Burası benim çocukluğumun, gençliğimin geçtiği okul. Şuanda ilköğretim öğretmenliği yapıyorum ve onları gördükçe kendi çocukluğumu onlarda görüyorum. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Bu sıralardan geçip de buraya öğretmen olup gelmek, bu çocukların öğretmenliğini yapmak, onların beklentilerini çok iyi bildiğim için onlara destek olmak benim çok hoşuma gidiyor. Ailelerini tanıdığım, maddi ve manevi durumlarını bildiğim için ona göre davranıyorum. Bu konuda da çocuklara daha faydalı olduğumu düşünüyorum. Çocukken öğretmenler odasına girmek benim için çok heyecan vericiydi. Kapıya vurduğum zaman kalbim küt küt atardı. Şimdi çocuklar kapıya geldiği zaman o duyguyu hissediyorum ve içerde öğretmen sıfatında olmak çok heyecan verici bir şey” ifadelerini kullandı.



“Öğretmenlikten başka bir şey yapamazmışım”


Öğretmen olmanın hayali olduğunu kaydeden Kevser Kuvvet, “Öğretmen olmak hayalimdi. Öğrencilerle iç içe olmak onlar bir şeyler öğretmek çok güzel. Onlar yeni bir şey öğrendikleri zaman o kadar mutlu oluyorum ki öğrenemedikleri zaman ‘acaba bunu ne şekilde öğretirim’ diye büyük bir çaba içerisine giriyorum. Aileleri ile hemen irtibata geçip ‘bunu böyle yapalım’ diye konuşuyorum. Zaten öğretmenlikten başka bir şey yapamazmışım. Öğretmenliği çok seviyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.