SPOR - 16 Eylül 2019 Pazartesi 08:49

Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na Kayseri damgası

A
A
A
Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na Kayseri damgası

2019 Açık Hava Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Şampiyonası müsabakalırı 12-15 Eylül tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

2019 Açık Hava Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Şampiyonası müsabakalırı 12-15 Eylül tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Şampiyonada Kayseri Spor A.Ş sporcuları Makaralı Yay Bayan Takımı ve Makaralı Yay Mix Takımı Türkiye birincisi oldu.


Antalya 100.Yıl Okçuluk Tesisleri’nde Yapılan 2019 Açık Hava Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Şampiyonasına 73 Kulüpten 465 sporcu katıldı. Şampiyonada, Spor AŞ Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Gizem Elmaağaçlı, Büşra Nur Gürlek ve Ece Hasarpa’dan oluşan Makaralı Yay Bayan takımı Türkiye 1.incisi olurken, Gizem Elmaağaçlı ve Mustafa Dinçel’den oluşan Makaralı Yay Mix takımıda Türkiye 1.incisi olmayı başardı. Kulüpler Turkiye Kupasinda da makaralı yay bayan ve erkek takımları Türkiye 4. sü oldu. Öte yandan, bireysel atışlar sonucunda Gizem elmaağaçlı Türkiye 4. sü olma başarısı gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da ‘sıfır atık’ için farkındalık etkinliği Samsun’da, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ dolayısıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle, ‘Geri Dönüşüme Atalım Doğaya Can Katalım’ sloganıyla Batıpark’ta gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklarda sıfır atık bilincinin oluşturulması ve atıkların değerlendirilerek yeniden kullanıma kazandırılmasının önemine dikkat çekildi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi ve Temizlik İşleri Şube Müdürü Yağmur Şafak Eraslan, “Sıfır atık konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık kapsamında 2023 yılında 11 adet atık getirme merkezini halkımızın kullanımına sunarak sıfır atık konusunda bir bilinç oluşturduk. Bugün de yine bu hedef doğrultusunda bir program düzenledik” diye konuştu. Programa, Vali Yardımcısı Vekili ve Atakum İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, OMÜ Vakfı Koleji öğretmen ve öğrencileri, Bayındır İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile belediye personelleri katıldı.
Trabzon Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah” 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arsin ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ve Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük’e destek isteyen Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ayrı değer verdiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Atayurt ve Santa Harabeleri yolu projelerinin 5 yıllık süreçten gündemden çıkartılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’umuza, Arsin’imize verdiği değeri hepimiz biliyoruz gerçekten. Bütün Türkiye’deki sonuçları takip ederken Trabzon’u mutlaka ayrı bir takip eder. Trabzon’a mutlaka ayrı bir değer verir. Onun yol arkadaşları arasında birçok Trabzonlu kardeşimiz, arkadaşımız oldu. Hep beraber olduk, daha yakın olan arkadaşlarımız oldu. Bizde şimdi bu görevle beraber bütün 81 ile olduğu gibi Trabzon’umuza da, Arsin’imize de inşallah önümüzdeki süreçte çok daha hizmet edeceğiz. 2003-2004 yılında Trabzon’da görev yaptım. Şu sahil yolu geçebiliyor muyduk oradan? Cumhurbaşkanımız geldi, hızlandırdı yolu bitirdik. Yolları Samsun’dan Sarp’a kadar bitirdik. Tertemiz oldu. En ufak bir sıkıntısı yok. Şimdi Arsin’de lazım olanlar var. Ben biliyorum. Bir Atayurt yolumuz vardı. Ben önceki görevimde de gelmiş bakmıştım defaatle bakmıştım. Orada çalışmalarımız sanki biraz yavaşladı. Bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki ay ikmal ihalesini yaparak yolumuza devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi dediler ki yukarıya doğru da Santa yolu var. Burayı da karayolları ağına al. Dedim ki şöyle yapalım. Büyükşehir ile beraber karayolları iş birliğiyle beraber o Santa’ya kadar olan yolu da bitirelim. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Onun haricinde bizim grup yollarımız var, mahalle yollarımız var köy yollarımız var. Biz Arsin Belediyemizle, büyükşehir belediyemizle karşılıklı ve yine Karayollarımızla, Ulaştırma Bakanlığımızla paslaşacağız. Şu yol konusunu Allah’ın izniyle 5 yıllık süreçte sizin gündeminizden çıkaracağız. Bu da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimlerine 1.5 gün kaldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah. Şurada 1.5 günümüz kaldı” ifadelerini kullandı.