GENEL - 12 Eylül 2019 Perşembe 09:16

Ürkündaş: “12 Eylül darbesi demokrasimize vurulmuş ağır bir darbedir”

A
A
A
Ürkündaş: “12 Eylül darbesi demokrasimize vurulmuş ağır bir darbedir”

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 12 eylül askeri darbesinin 39.

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 12 eylül askeri darbesinin 39. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “12 Eylül darbesi demokrasimize vurulmuş ağır bir darbedir” dedi.


SP İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 12 eylül askeri darbesinin 39. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ürkündaş açıklamasında şunları söyledi:


“12. Eylül askeri darbesi demokrasimize vurulmuş ağır bir darbedir, bu ağır darbe nedeni ile yüzlerce insanın hayatı karartılmıştır. Darbe neticesinde 650 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, 7 bin kişi için idam cezası istendi, 517 kişiye idam cezası verildi, idam cezası verilenlerin 49’u idam edildi. O dönemin diktatörleri kendilerini tarafsız davranmış göstererek “bir sağdan, bir soldan astık” diyerek kamuoyuna duyuruda bulunmuşlardı. Anayasa ve hukuk kurallarını istedikleri gibi değiştirip kullanmışlardı. Kanunlarda oynayabilirsiniz ama kanunlar her zaman adaletin tescili manasına gelmez. O zaman yapılan anayasanın elle tutulur bir tarafı kalmadı. Yeni bir anayasaya acilen ihtiyaç vardır. O zamanın darbecilerini muktedirlerini tarih zalimler olarak kayda geçmiştir. Müktedir olabilirsiniz fakat zulüm ile payidar olamazsınız. 12 Eylül ile alakalı kişiler, darbenin failleri gerekli hesabı vermelidirler gerekli cezaları çekmelidirler. 12 Eylül ve benzeri darbelerin ülkemizde bir daha olmamasını temenni ediyor daha hür ve özgür bir Türkiye tablosunun oluşmasını arzu ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergileyecek. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenliyor. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturacak. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini artırmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ’100. Yıl Projeleri’nden biri olan tiyatro şenliği, 9 okulumuzun sergileyeceği tiyatro etkinlikleri ile 3 Mayıs 2024 tarihinde sahnelenmeye başlayacak ve 10 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak oynanacaktır. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesi tiyatro şenliğimize davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.