EĞİTİM - 21 Nisan 2021 Çarşamba 09:36

“Aşkın Dili Türkçe Yunus Emre” konulu söyleşi gerçekleştirildi

A
A
A
“Aşkın Dili Türkçe Yunus Emre” konulu söyleşi gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Aşkın Dili Türkçe Yunus Emre” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Aşkın Dili Türkçe Yunus Emre” konulu söyleşi gerçekleştirildi.


Türk tasavvuf halk şiirinin önemli temsilcilerinden biri olan Yunus Emre’nin yalın Türkçe ile yazdığı şiirlerini hem okumak hem de anlamak amacıyla 2021 yılının Cumhurbaşkanlığınca "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi.


7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümü öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ve yönlendiriciliğini Öğr. Gör. Mehmet Gönüler’in yaptığı “Aşkın Dili Türkçe Yunus Emre” konulu şiir dinletisinde öğrenciler, Yunus Emre’nin seçkin şiirlerinden bir dinleti gerçekleştirdi.


Yunus’un hayat anlayışı ve edebî kişiliği hakkında kısa bilgi vererek söze başlayan Gönüler, aşk konusunu tasavvuf halk şiiri tarzında, sade dille yazan Yunus Emre’nin şiirlerini okumaları için öğrencilere sırasıyla söz verdi.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik personelinin de katıldığı etkinlik, birbirinden güzel şiir seslendirmeleri ile devam etti.


Renkli ve verimli geçen şiir dinletisi, teşekkür bölümüyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.