- 02 Ocak 2019 Çarşamba 15:37

Hemşirelik Bölümü öğrencileri yaşlıları ziyaret etti

A
A
A
Hemşirelik Bölümü öğrencileri yaşlıları ziyaret etti

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri “Yaşlı Bakım Hemşireliği” dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Funda Gül Bilgen’ in koordinasyonunda yaşlı insanlarımızla hoşça vakit geçirerek farklı bir etkinliğe imza attılar.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri “Yaşlı Bakım Hemşireliği” dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Funda Gül Bilgen’ in koordinasyonunda yaşlı insanlarımızla hoşça vakit geçirerek farklı bir etkinliğe imza attılar.


Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, Kadın Birliği Derneği’nin (KABİDER) Çok amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile beraber yürütmüş oldukları “Yaşayan Çınarlar” projesi çerçevesinde yaşlı bireyler, evlerinde ziyaret edildiler. Öğrencilerin, yaşlıların tansiyonlarını ölçtüler ve sağlıklarıyla ilgili bilgiler paylaşarak onlarla sohbet etti. Öğrencilerin, yaşlılığın doğurduğu ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların çözümünde yaşanan güçlükleri, ziyaret ettikleri yaşlılarla birebir görüştüklerinde daha iyi anladıklarını dile getirdiler. İnsanların yaşlandıkça toplumdan, yaşamdan uzaklaşmalarının onları mutsuz ettiğini bizzat gözlemledi. Küçücük bir ziyaretle kocaman mutluluklar yaşattıklarını gören öğrencilerin, toplum olarak yaşlı bireylerin sahip çıkmanın önemini yaptıkları bu etkinlikle vurguladı.


Hemşire adayları, kendilerine kapılarını açan bu güzel insanlara hazırlamış oldukları küçük hediyelerini takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta karla mücadele ekipleri 4 ayda 23 bin kilometre yol açtı Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, 4 ayda yaklaşık 23 bin kilometre yol açarak karla mücadelesini tamamladı. Muş İl Özel İdaresi kış sezonunda 3 bin kilometrelik yol ağında 61 iş makinesi ve 100 personelle karla mücadele çalışması yaptı. Gece gündüz demeden karla mücadele eden ekipler, kasım ayından itibaren 23 bin kilometre yolu kardan temizleyerek karla mücadele çalışmasını bitirdi. Son olarak 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı ve köylülerin alternatif olarak kullandığı Üçevler grup köy yolunu ulaşıma açıldı. Muş Valisi Avni Çakır, Muş’ta karla mücadele sezonunu bitirdiklerini söyledi. Muş’ta geçen yıllara oranla bu yıl kar yağışının daha az olduğunu belirten Çakır, "Türkiye geneline göre bu sezon yüksek bir yağış aldık. Rakım yüksekliğinin 2 bin 500 metreye kadar çıktığı bölgemizde karla mücadelede zorluklar yaşadık. Üçevler bölgesinde bugün itibariyle çalışmalarımızı tamamladık. Muş 368 köyü, 217 mezrasıyla geniş bir coğrafyada yayılmış. Muş’ta nüfusunun yarısı kırsalda ikamet ediyor. Yüksek kesimde kış ağır şartlarda geçtiği için karla mücadele bizim birinci önceliğimiz. Bu anlamda sezon başında bütün tedbirlerimizi almıştık. Kış boyunca 61 iş makinesi ve yaklaşık 100 personelle sahada yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Muş’ta kış sezonunda yaklaşık 23 bin kilometre yolu kardan temizledik. Bu çok ciddi bir emek isteyen ve bölgeyi hâkimiyet gerektiren bir iş. Arkadaşlarımızın bölge şartlarına alışık olması, ekipmanlarımızın karla mücadeleye uyumlu olması bu konudaki tecrübelerimizle vatandaşlarımızın fazla mağduriyetine sebebiyet vermeden yollarımızı büyük oranda açık tuttuk. Sadece Çavuştepe bölgemiz, kara ve tipiye en fazla açık olan bölgemiz. Burası bizim acil önceliğimiz değildi, çünkü vatandaşlarımızın alternatif güzergâhları da var. Çok şükür kazasız belasız çalışmamızı bugün itibariyle nihayetlendirdik. Biz bir taraftan kış çalışmalarını tamamladık ama hemen öte yandan da araçlarımızı yol bakım, onarım, yeni yapım çalışmaları için hazırlamaya başladık. İnşallah mayıs sonu haziran başı gibi de altyapı çalışmalarımıza kaldığımız yerden tüm ekip arkadaşlarımızla start vereceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Çatalca’da eşini öldüren zanlı suç makinesi çıktı Çatalca’da tartıştığı eşi Asya Can’ı silahla vurarak öldüren Bahattin Can’ın sosyal medya hesabından "Ölümlü dünyada ölümsüz gibi sağa sola zıplamayın, ayağınız kayar düşersiniz. Kanayan sadece diziniz olmaz" yazarak fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Reşit olmayan biriyle cinsel ilişki ve kasten yaralama gibi çeşitli suçlardan 25 adet kaydının olduğu öğrenilen Bahattin Can’ın eşini vurduğu sırada 6 yaşındaki kızlarının da evde olduğu bilgisine ulaşıldı. Olay, dün 09.00 sıralarında Ferhatpaşa Mahallesi’nde meydana gelmiş Asya Can (24), eşi Bahattin Can (26) ile tartışmaya başlamıştı. Tartışma esnasına Bahattin Can, evdeki silahla Asya Can’ın kafasına doğru ateş etmiş ardından Bahattin Can aynı silahla kendine ateş etmişti. Meydana gelen olayda Asya Can hayatını kaybederken Bahattin Can ise yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan Bahattin Can’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olayın ardından polis ekiplerince yapılan araştırmalarda Bahattin Can’ın uyuşturucu ticaretinden 1, ailenin korunması ve kadına karşı şiddet suçundan 1, kasten yaralama suçundan 11, tehdit ve hakaret suçundan 9, uyuşturucu kullanmak suçundan 2 ve reşit olmayan biriyle cinsel ilişki suçundan da 1 olmak üzere toplam 25 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan 2 çocukları olan çiftin 6 yaşındaki kızlarının Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Kurumu’nda kaldığı ancak olay yaşandığı sırada evde olduğu öğrenildi. Bahattin Can’ın ise 4 gün önce sosyal medya hesabından eşi Asya Can ile bir fotoğraf paylaştığı, fotoğrafın üzerine de ’Belki de cehennem cennete olan aşkından yanıyordur’ yazdığı diğer yaptığı paylaşımlarda, ise "Ölümlü dünyada ölümsüz gibi sağa sola zıplamayın, ayağınız kayar düşersiniz. Kanayan sadece diziniz olmaz.", "Neden düşmanıma güçlü görüneyim ki, gelsin parçalayayım" gibi ifadeler kullandığı ortaya çıktı.
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.