EĞİTİM - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:13

Kitap kurtları iftarda bir araya geldi

A
A
A
Kitap kurtları iftarda bir araya geldi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu, Üniversite Uygulama Oteli Restoranı’nda bir iftar programı düzenledi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu, Üniversite Uygulama Oteli Restoranı’nda bir iftar programı düzenledi.


İftara, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, Anadolu Mektebi kurucusu ve aynı zamanda 58. ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, Kilis Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Genç, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Bekir Şen, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Hüküm, Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Kanter katıldı.


Topluluk üyelerinin bir araya geldiği iftar programında, Kitap Beşiği Topluluğu adına Esma Ersun Şen’in selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, kitap ve okumanın önemine kısaca değindi.


Rektör Karacoşkun yaptığı konuşmada, üniversite de kitap ve okuma üzerine bir araya gelen öğrenci topluluğuyla beraber iftar yapmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Üniversite oe bu tür öğrenci topluluklarının sayısının artması gerektiğini ifade etti.


Rektör Karacoşkun, bu bağlamda üniversite yönetimi olarak her türlü desteği esirgemeyeceklerini ifade ederek örnek bir topluluk olarak gösterdiği 7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu’na teşekkür etti.


İftar programının onur konuğu olan Anadolu Mektebi kurucusu ve aynı zamanda 58. ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Sami Güçlü, "Bugün bu salonda beni duygulandıran ve aynı zamanda gelecek adına umutlandıran bir tablo ile karşı karşıya olmak beni ziyadesiyle mutlu etti" dedi. Güçlü, üniversite öğrencilerinin kitabı hayatlarının merkezine alarak bir yaşam kurmalarının önemine de vurgu yaptı.


7 Aralık Üniversitesi Kitap Beşiği Öğrenci Topluluğu’na ve bu topluluğun faaliyetlerine desteklerinden dolayı Rektör Karacoşkun’a teşekkür eden Sami Güçlü, iftar programının ardından üniversite şeref defterini imzaladı. Prof. Dr. Güçlü, üniversitenin İnciraltı Sosyal Tesisleri’nde bir süre daha öğrenciler ve akademisyenler ile sohbet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.