POLİTİKA - 31 Aralık 2020 Perşembe 15:59

Milletvekili Dülger’in yeni yıl mesajı

A
A
A
Milletvekili Dülger’in yeni yıl mesajı

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 2021 yılının daima barışın sağduyunun hoş görünün kardeşliğin sevgi ve saygının hakim olmasını dilediğini söyledi.

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 2021 yılının daima barışın sağduyunun hoş görünün kardeşliğin sevgi ve saygının hakim olmasını dilediğini söyledi.


Milletvekili Dülger, 2020 yılını geride bırakıldığını, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2021 yılına girildiğini ifade ederek, “ Yeni yılın ülkemizdeki bölgemizdeki ve dünyadaki tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2020 yılı maalesef, korona virüs salgını başta olmak üzere pek çok zorlukla sınandığımız bir yıl oldu. korona virüs salgının dünya genelinde yol açtığı kısıtlamalara rağmen, 2020 senesini, ülkemize ve milletimize hizmet yolunda, çok önemli gelişmelerin yaşandığı programlarla, çalışmalarla, hizmetlerle değerlendirmeye çalıştık.Her biri ülkemizin kalkınma yolculuğunda köşe taşı olan yatırım ve hizmetleri bu dönemde de sunmayı sürdürdük. Savunma sanayiinden kültür ve sanata, tarımdan dış ticarete, ulaşımdan enerjiye birçok yatırımı ülkemize kazandırmanın heyecanını yaşadık” dedi.


Yeni yıllar geçen bir yılın muhasebesinin yapılarak yaşanan tecrübeler ışığında çalışmaların gözden geçirilmesine fırsat veren dönüm noktası olacağını ifade eden Dülger, “İnanıyorum ki bu yılda, Aziz milletimizden aldığımız güçle yarının huzurlu, güvenli, mutlu ve müreffeh Türkiye’sini meydana getirmek için hukuk devleti ilkesine bağlı kalarak, birlik ve beraberlik ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara fırsat vermeyecek her bakımdan daha güzel ve aydınlık bir geleceğe doğru millet olarak emin adımlarla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Yeni yılın önceki yıllardan daha çok; Kardeşliğimizi güçlü hale getirdiğimiz demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolunda çabalarımızı yeni başarılarla taçlandırdığımız küresel ve bölgesel ölçekte ülkemizin eşi benzeri olmayan ay yıldızlı bayrağının daha da parlayacağı bir yıl olması, daha bereketli sağlık ve afiyet içerisinde geçmesi güzellikleriyle unutulmayacak bir yıl olması gönülden temennimdir. Bu duygu ve düşünceler ile salgın, deprem, çığ ve sel felaketi başta olmak üzere, geride bıraktığımız dönemde dar-ı bekaya uğurladığımız kardeşlerimizi, vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Sosyal mesafe kurallarına uyarak, ülkemizin salgın musibetinin üstesinden bir an önce gelme mücadelesine destek vermenizi istirham ediyorum. Yeni yılın ülkemize, milletimize tüm insanlığa , huzur, sağlık, güvenlik, mutluluk, ve refah getirmesini temenni ediyor, Toplumsal hayatımızda daima barışın sağduyunun hoş görünün kardeşliğin sevgi ve saygının hakim olmasını diliyor, yeni yılınızı en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadesine ver verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası yapıldı Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin’de gerçekleştirildi. Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Fenerbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda 18 sporcu mücadele etti. Sporcular start verilmesiyle denize girerek 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Bu etabı da geçen sporcular, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Bitiş çizgisinde ulaşan bazı sporcular yorgunluk nedeniyle bir süre yerde yatarak dinlenmeye çalıştı. Avrupa Triatlon Genç Kadınlar Kupası’nda Daria Zakharova 1., Sofia Tikhonova 2., Ekaterinea Budanok ise 3. oldu. Şampiyonada Türkiye’den Irmak Şereflioğlu 4., Mürya Karayel 6., Cemre Civelek 9., Delfin Avcı 17., Beren Urhan da 18. oldu. Genç Erkekler Kupası’nda 40 sporcu mücadele etti Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda ise 40 sporcu yer aldı. Sahil boyunca vatandaşların ilgi gösterdiği yarışmada erkek sporcular da aynı güzergahı takip ederek bitiş çizgisine ulaştı. Avrupa Triatlon Genç Erkekler Kupası’nda Roman Mineev 1. olurken, Leonov Roman 2., Dmitrii Karpeev ise 3. oldu. Şampiyonada 20 Türk sporcu yarıştı. Yarışma sonunda iki şampiyonada da ilk üçe giren sporculara ödülleri TTF Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia ve Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu tarafından verildi. Yarın aynı yerde Dünya Paratriatlon Kupası ve ulusal yarışlar yapılacak.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri’yi İstanbul’da kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yi İstanbul’da kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları sürdükçe gerilimin ve çatışmaların bölgeye yayılma riskinin bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölgenin tamamının çatışma sarmalı içine düşmemesi için İsrail-İran gerginliğinin azaltılmasının önemli, bunun için İslam ülkelerinin birlikte çalışmasının ise elzem olduğunu ifade etti. Bölgede kalıcı çözüm için sağduyulu hareketin, stratejik aklın kullanılmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünün son bulması için de öncelikle acil kalıcı ateşkesin tesisinin ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşımının gerekli olduğunu belirtti.