YEREL HABERLER - 08 Ağustos 2017 Salı 14:26

Milletvekili Can: “Arzu ettiğimiz teşkilat Yahşihan’da var”

A
A
A
Milletvekili Can: “Arzu ettiğimiz teşkilat Yahşihan’da var”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ile birlikte Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine yaptığı ziyarette, ilçe genelinde belediye ve parti teşkilatının uyum içerisinde çalışmasının arzu edilen seviyede olduğunu dile getirdi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ile birlikte Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine yaptığı ziyarette, ilçe genelinde belediye ve parti teşkilatının uyum içerisinde çalışmasının arzu edilen seviyede olduğunu dile getirdi.


AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir ile AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde ziyaretlerde bulunarak halk ile temas kurdular. Burada belediyenin çalışmalarını inceleyerek yeniden ilçe başkanlığı görevine atanan Hüseyin Şenol’a başarılar dilediler.


Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un çalışmalarından ve ilçe parti teşkilatı ile uyumundan memnun olduklarını dile getiren AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Kızılırmak’ın yakınından geçmesi, organize sanayinin ve üniversitenin burada oluşu sonrasında burada yapılacak projelere bakıldığın örneğin hızlı trenin ve otobanın buradan geçecek oluşu bütün bunları değerlendirdiğimizde Yahşihan sadece Kırıkkale’nin değil Türkiye’nin önemli yerlerinden biridir. Tabii Kırıkkale ile birleşik eski Yahşihan var. Yahşihan kuzeye ve batıya doğru ilerliyor artık eski Yahşihan’dan farklı olarak ilçemiz beynelminel bir şehir haline geldi. Kırıkkale’nin tamamını bütün nüfus sosyolojisini barındıran bir ilçe haline geldi. Bizim gelişen Yahşihan ile beraber eski Yahşihan’ı da bunun içerisine entegre etme çalışmalarımız var. Bu meydanı genişleterek ve güzel bir cami projesiyle beraber burayı da hareketlendirmeye çalışıyoruz. Başarılı bir belediye başkanımız var, kendisinden Allah razı olsun, gayette iyi, çalışkan. Yine başarılı bir ilçe başkanımız var, ikisinin arasındaki uyum çok önemli, Yahşihan bu uyumu yakaladı. Bütün Yahşihan teşkilatı birlik, beraberlik içerisinde bir kongre sürecine gidiyoruz. Son zamanlarda arzu edilen teşkilat Yahşihan’da var” dedi.



“Uyum Kırıkkale için bir şanstır”


Yahşihan’daki uyumlu çalışmanın hem Yahşihan hem de Kırıkkale için iyi bir şans olduğunu belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, “Burada başarılı bir belediye başkanımız var. Yapmış olduğu çalışmalarla adını Kırıkkale’de duyuran, başarılı bir belediye başkanımız var. Kırıkkale’yle Yahşihan’ı birbirinden ayrı görmek mümkün değil, artık Kırıkkale ve Yahşihan birbirine et ve tırnaktan daha yakın. Çünkü Kırıkkale’de işi olan birisi Yahşihan’da oturuyor, Yahşihan’da işi olan biri Kırıkkale’de oturuyor. Bundan dolayı buradaki uyum ve sinerji Kırıkkale’ye de yansıyor. Çünkü Ahmet başkan ile Kırıkkale sokaklarında gezdiğimiz zamanda Yahşihan’da gördüğü saygıyı, sevgiyi, ilgiyi orada da görüyor. Buda bizi memnun ediyor. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Ahmet başkan benim il başkanlığı dönemimde partiye geçti sağ olsun ve hiçbir ön şart sunmadan, ben bu davaya inanıyorum, ben bu lidere güveniyorum. Ülkenin geleceği bu partide ve liderde diyerekten bizim partimize katıldı. O zaman üç milletvekilinin üçü de bizim partimizden seçilmişti biliyorsunuz. Bu başarıda Ahmet başkan da dâhil belediye başkanlarımızın büyük hakları, emekleri var” ifadelerini kullandı.



“2019 istenilen düzeyde olacağız”


Süren kongre sürecinin bitimiyle ve yapılacak çalışmalarla 2019 seçimlerinde istenilen performansta olacaklarını söyleyen AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, “Biz Hüseyin başkanımızı Yahşihan’da üç milletvekilimize birlikte önceki ilçe başkanımız görevi bıraktığında ilçe başkanlığına en uygun kişi olarak görmüştük yine aynı kanıda mutabık kalındı ki ilçe başkanımız görevine devam ediyor ve ayın 19’unda da herkesi kucaklayan eski teşkilatlarımızı, eski bu partide görev alan arkadaşlarımızı kucaklayarak hep birlikte bir kongre gerçekleştireceğiz. Kongreler siyasi partilerin düğünüdür, bayramıdır, birlikteliğidir. İnşallah biz orada, tüm Yahşihanlılarla birlikte AK Parti’ye gönül vermiş tüm insanlarla birlikte yeniden bir doğuş yapacağız. Bu doğuşla birlikte 2019 seçimlerine hazırlıklarına başlayacağız, 2018 yılı sonunda inşallah seçimler için hazır olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize, toprağımıza, Kırıkkalemize hep birlikte sahip çıkıp, burada Cumhurbaşkanımızın bizden beklediği performansı göstererek 2019’da çok güzel bir performans yakalayacağımıza inancım tamdır” şeklinde konuştu.



“En iyi yönetimi oluşturacağız”


19 Ağustos’ta düzenlenecek kongreye herkesi davet eden Hüseyin Şenol, kongre sürecinde en iyi yönetimi ve en iyi üst kurulu oluşturacaklarını dile getirdi. Şenol, “İnşallah Yahşihan’a da yakışır bir şekilde kongremizi tamamlayıp davaya hizmet etmeye çalışacağız. Kongreler Yahşihan’dan başlıyor, inşallah tüm Kırıkkalemize ve Yahşihan halkına hayırlı uğurlu olur. 400 delegemiz 35 üst kurulumuz var, yönetim kurulu sayımız 20’den 15’e düştü, yedek sayımızda 8’e düştü bu sayı sadece bizde değil tüm Türkiye genelinde azaldı öyle sanıyorum ki kongre hazırlıklarını da yapıyoruz. En iyi yönetimi, en iyi üst kurulu çıkaracağımızdan eminiz. Ben kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan çok memnunum, sayın vekillerimizden de memnunuz. Benim birinci düşüncem birlik ve beraberlik içinde olmak eğer olursak hiçbir sıkıntı yaşamayız. Bizler gerekli desteği bu konuda tüm partililerimizden alıyoruz herkesten Allah razı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da etkili olan yağmur nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü Ankara’da gün boyunca etkili olan yağmurun ardından bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Edinilen bilgilere olay Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Tarık Apartmanı’nda meydana geldi. Gün boyunca etkili olan yağışın ardından bir inşaat alanındaki istinat duvarında çökme meydana geldi. Duvarın çöktüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda, ekiplerin incelemesi sürüyor. Çökme sonrasında binada oturan Hasan Battal, tedbir alınmadığını belirterek, "Geçen hafta tedbirsizlikler dolayı binamız yıkılıyordu. Bugün yine aynı şekilde içiniz rahat olsun dediler. Bir saat sonra yağan yağmurdan dolayı göçtü. Erciyes İnşaat adlı firmanın tedbirsizliğinden dolayı kayma yaşıyoruz. 4 bloğu da boşalttılar. 100 daire yaşıyor burada. Çok büyük bir tedbirsizlik var daha önce uyarmamıza rağmen bizle geniş geniş konuştular. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi. Bayram öncesinde yaşadıklarının zor olduğunu belirten Hacer Çakmak ise, "Burada bin kişi oturmasına rağmen kaç kere uyardık beton atmadılar. Can güvenliğimiz hiçe sayıldı. Şu yağmurdu bu insanlar dışarıda çoluğuyla çocuğuyla rezil olduk. Girin oturun diyorlar nasıl güvenip oturacağım. İçeride otururken deprem gibi sallandık" şeklinde konuştu.
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.