GENEL - 18 Aralık 2018 Salı 12:13

300 yıllık cami restorasyon ile ayağa kalkacak

A
A
A
300 yıllık cami restorasyon ile ayağa kalkacak

Kırıkkale’nin Çerikli beldesindeki 300 yıllık tarihi olan taş duvar camisi için restorasyon çalışmaları için ilk adım atıldı.

Kırıkkale’nin Çerikli beldesindeki 300 yıllık tarihi olan taş duvar camisi için restorasyon çalışmaları için ilk adım atıldı.


Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Çerikli kasabası sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 300 yıllık tarihi taş cami restorasyon ile ayağa kalkacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs 2010 tarihinde tescillenerek sit alanı olarak ilan edilen cami yerleşkesi içerisinde bir de tarihi mezarlık bulunuyor. Tarihi camide incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, henüz restorasyon projesi olmayan caminin bir an önce projelendirilerek restore çalışmalarına başlanılması talimatı verdi. Restorasyon sonrasından tarihi cami tekrar ibadete açılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.