POLİTİKA - 03 Şubat 2020 Pazartesi 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin rekor oyla kazandığı ilçeye gidiyor

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin rekor oyla kazandığı ilçeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye genelinde yüzde 85.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye genelinde yüzde 85.6 oranla en fazla oy aldığı Kırıkkale’nin Delice ilçesinde miting düzenleyecek. İlçe halkı büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Delice ilçesine gelmesine sayılı günler kala ilçede hummalı bir şekilde hazırlıklar sürdürülüyor. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Delice Kaymakamı Saliha Karataş ve Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ilçede yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Vali Sezer, burada ilgili kurum müdürlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle iniş yapacağı alan, geçiş güzergahları, vatandaşlara hitap edeceği miting alanı gibi yerler hakkında bilgiler aldı. İlçede üst düzey güvenliğin sağlanması da bekleniyor.


İlçe halkı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşıyor. Heyecanlı olduklarını dile getiren vatandaşların en büyük isteği ise doğal gaz oldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman saygılı olduklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Delice İlçe Başkanı Dağıstan Şentürk, güzel mesajlar ve güzel yatırımların sözünü beklediklerini kaydetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinden sevinç ve mutluluk duyduklarını belirten ilçe sakini Servet Besici, “Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Allah başımızdan eksik etmesin. Güç, kuvvet, sağlık, sıhhat versin. İnşallah dört gözle bekliyoruz. Her şeyi yapacağız Allah izin verirse. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah hayırlı haberlerle gelir. Hayırlı haberlerle de gider. Başımızdan da eksik etmesin” dedi.


Heyecanlarını diz boyu olduğunu anlatan ilçe sakini Mustafa Köroğlu da “Gelse de görsek sıkıntımız yok. Düzenimiz bence iyi. Çalışanın maaşı var. Adam çalışmıyorsa nerede olsa aç. Ne yapsın devlet dünya ile savaş ediyor. Devlet ne yapsın daha? Başkanımız iyi çalışıyor. Bundan iyi bir başkan da bugüne kadar Delice’ye daha gelmedi. Gelen böyle bir şey yapsaydı Delice, Paris olurdu. Başkandan çok memnunuz Allah razı olsun. Biz köylü olarak bizim işimizi de yarıyor” diye konuştu.


İncelemelerde İl Emniyet Müdürü Günter Şenses ve İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen de hazır bulundu.


Kırıkkale’nin Delice ilçesinde 11 sandıkta kullanılan bin 819 oyun bin 380’ini alan Turgut Özdem, 177 seçmenin oyunu alan en yakın rakibi Millet İttifakı’nın İYİ Parti adayı Serkan Kocaoğlu’na fark atarak seçimi kazanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Genç Çevirmenler Yarışması’nın kazananları belli oldu Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi. 12. kez düzenlenen yarışmanın ödül törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve davetliler katıldı. Bu yıl, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 kategoride 125 öğrenci yarıştı. Türkçe çevirileri ile dereceye giren öğrencilere, Avrupa Birliği Başkanlığında düzenlenen törende, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay tarafında sertifikaları taktim edildi. Yarışmada birinci olan çevirmenler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı’na katılım sağlayabilecekler. AB ile Türkiye ilişkilerinin inişli-çıkışlı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Bozay, “Türkiye’nin bir yol haritasında, 360 derecelik dış politikasında önemli yer tutuyor. Ankara Antlaşması’nın da 60. yılını kutladığımız bir yılda yine sizlerle birlikte böyle bir AB ilişkilerine katkıda bulunacak ayrı bir çalışma disiplininde sertifika törenindeyiz. Çok sayıda öğrenci girdi bu yarışmaya. Yarışmaya bin 248 öğrencimiz katıldı. Bu sayıda bizi çok gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Aydın Aydın Lisesi karma resim sergisi açıldı Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı. Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı. Atık malzemelerle yapılan çalışmalar da serginin dikkat çekici parçaları oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.