POLİTİKA - 24 Ağustos 2019 Cumartesi 21:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu vicdansız, bu vahşi yani buna ne dersek yeridir"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu vicdansız, bu vahşi yani buna ne dersek yeridir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de eski kocası tarafından bıçakla öldürülen Emine Bulut’un acılı ailesine telefonda baş sağılığı dileyerek, "Acımız milletçe çok büyük ve özellikle başımız sağ olsun.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de eski kocası tarafından bıçakla öldürülen Emine Bulut’un acılı ailesine telefonda baş sağılığı dileyerek, "Acımız milletçe çok büyük ve özellikle başımız sağ olsun. Allah sabrınızı arttırsın diyorum. Bu vicdansız, bu vahşi yani buna ne dersek yeridir. Allah sabrınızı arttırsın diyorum" dedi.



"Bu vicdansız, bu vahşi yani buna ne dersek yeridir"


Emine Bulut’un Kırıkkale’de yaşayan ailesiyle telefonda görüşerek taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ahmet bey öncelikle çok dertliyiz. Acımız milletçe çok büyük ve özellikle başımız sağ olsun. Allah sabrınızı arttırsın diyorum. Bu vicdansız, bu vahşi yani buna ne dersek yeridir. Allah sabrınızı arttırsın diyorum. Bizler şuanda bütün yani bütün arkadaşlarımızla parti yönetimimizle de bu işi masaya yatırdık ve bu konunun üzerinde ısrarla duruyoruz. Ama bizim şuanda bu tablo karşısında hakikaten dayanılacak bir şey yok. Sizin de durumunuzu tahmin ediyorum. Allah sabırlar versin diyorum inşallah. Bize ne düşerse biz her şeyi elimizden geldiğince yapmanın gayreti içerisinde olduk" dedi.



"Taziye dileklerimizi paylaştık"


Acılı aileye taziye ziyaretinde bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Emine kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acısını paylaşıyoruz. Annesi Fatma Fadime ablayı, babası Ahmet amcayı ziyaret ettik. Taziye dileklerimizi paylaştık" dedi.



"Aile Bakanlığı bu davaya zaten müdahale olacak"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulut ailesi ile telefonda konuştuğunu ifade eden Can, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu takip ettiğini, gerekli talimatları verdiğini, Aile Bakanlığı bu davaya zaten müdahale olacak, takip edecek. Bizler takip edeceğiz. Türkiye’deki bütün kamuoyu zaten bu nokta da hem fikir. Fail, Türk Ceza Kanundaki en ağır cezayı alacak. Adalet tecelli edecek. Ama bu yeter mi yetmez. Böyle acılar bir daha yaşanmasın bunun için yaptırımın neyse üzerine gitmek lazım" şeklide konuştu.



"Şiddete karşı komisyon kurulacak"


Can, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kadına şiddet, çocuğa şiddet, aileye şiddet noktasında geçmiş dönemler de de bu konularla ilgili araştırma komisyonları kuruldu. Gerekirse yeni yasama döneminde kadına, çocuğa ve aileye şiddetin her türlüsüne yönelik tekrar ortak imza ile beraber bir komisyon kurulabilir. Yeni yasama döneminde yargı paketi, yargı reformu ve denetim olarak Meclis Araştırma Komisyonu kurulması noktasında hep beraber takipçisi olacağız arkadaşlar" dedi.


18 Ağustos’ta Menderes Caddesi’ndeki bir restoranda Fedai Varan, (43) boşandığı eski eşi Emine Bulut arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Fedai Varan, yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Emine Bulut ile olayın etkisiyle şoka giren kızı F.B.V.’yi ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”