GENEL - 20 Aralık 2020 Pazar 19:38

Kırıkkale’de jandarma sokak hayvanlarını unutmadı

A
A
A
Kırıkkale’de jandarma sokak hayvanlarını unutmadı

Kırıkkale’de jandarma ekipleri, korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından olumsuz etkilenen sahipsiz hayvanlar için belirli alanlara yem ve su bıraktı.

Kırıkkale’de jandarma ekipleri, korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından olumsuz etkilenen sahipsiz hayvanlar için belirli alanlara yem ve su bıraktı. Ekipler, farklı bölgelere de 15 hayvan kulübesi yerleştirdi.


Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi faaliyetlerini sürdürüyor. Çevre, ekolojik denge ve doğal hayatın korunması, ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan canlı türleri ve alanların korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesi maksadıyla kurulan tim, Hayvanları Koruma Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında adli ve idari işlemler yapıyor.


Kent genelindeki jandarma sorumluluk alanında özellikle hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek, bu konuda duyarlılığı artırmak ve çevreyi korumak amacıyla başlatılan çalışmalar, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde devam ediyor. Hayvanlara kötü davranılması, sokağa atılması, aç ve susuz bırakılması, zararlı yiyecek ve içecek verilmesi gibi suçları işleyenler hakkında yasal işlemler de uygulanıyor. İl Jandarma Komutanlığınca, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında uygulanan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte sokak hayvanlarının bu süre zarfında yeterince beslenememesi nedeniyle Veterinerlik Fakültesi ve Yahşihan Belediyesi ile birlikte çalışma gerçekleştirildi. İlçenin üç farklı noktasında harekete geçen ekipler, sahipsiz hayvanların yaşam alanlarının denetimi, aç kalanların beslenmesi ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.


Yapılan denetimler sırasında, sahipsiz hayvanların bulunduğu dört farklı bölgeye 15 adet hayvan kulübesi yerleştirilirken, aç ve susuz hayvanlar için ise yine su ve yiyecek de bırakıldı. Veterinerler tarafından hayvanların yerinde sağlık kontrolleri yapıldı. İki haftalık yavru bir köpek ise sağlık kontrolünün ardından yeniden annesinin yanına bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.