SPOR - 03 Kasım 2019 Pazar 13:51

Kırıkkale’de karakucak güreş müsabakaları yapıldı

A
A
A
Kırıkkale’de karakucak güreş müsabakaları yapıldı

Kırıkkale’nin il oluşunun 30.

Kırıkkale’nin il oluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla birincisi düzenlenen merhum Hüseyin Pehlivan Karakucak Güreşleri, Türkiye genelinden 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.


Kırıkkale’nin il oluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi sponsorluğunda Dinamik Spor Kulübü ve Basın Platformu işbirliğiyle merhum Hüseyin Pehlivan Güreş Festivali büyük şehir parkında düzenlendi.


Kura çekiminin ardından başlayan güreş müsabakalarında sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Minikler kategorisinde mücadele eden güreşçiler, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. 15 ayrı kategoride yapılan güreşlere Türkiye genelinden 200 sporcu katıldı. Aralarında Avrupa şampiyonu olan güreşçilerinde katıldığı şampiyonaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Başpehlivanlık kategorisinde Amasya’dan katılan Ali Rıza Kaya, Ünal Karaman’ı yenerek birinci oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren güreşçilere ödülleri ve madalyaları verildi.


Güreş etkinliğine Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, kurum müdürleri, spor temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler semaları Türk bayraklı uçurtmalarla renklendi Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Uçurtma Şenliği’ düzenledi. Minikler neşe içinde Türk bayraklı uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturarak bayramın tadını çıkardı. Esenler Belediyesi, Türk ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ‘Uçurtma Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenlikte Türk bayraklı uçurtmalar, Esenler semalarında boy gösterdi. Şenlikte uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturmak için hummalı bir çalışma içerisine giren yüzlerce çocuk, bayramın tadını doyasıya çıkardı. Şenlikte ayrıca miniklere pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi. “Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik” Şenlikte çok eğlendiğini ifade eden 13 yaşındaki Büşra Deniz, “Okulların tatil olması beni çok mutlu etti. Annemle birlikte şenliğe geldim. Uçurtmalarımızı uçurduk. Hayallerimizi gökyüzüne gönderdik. Uçurtmamı buradan izlemek çok keyifli” diye konuştu. “Uçurtmaların bayraklı olması çok anlamlı olmuş” Vesile Kaya ise etkinliğe torunuyla geldiğini kaydederek, “Çok güzel bir etkinlik olmuş. Belediyemizin bu tür organizasyonlarını severek takip ediyoruz. Uçurtmaların bayraklı olması da çok anlamlı olmuş. Çocuklarımız çok eğlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.