GENEL - 10 Mayıs 2019 Cuma 17:50

Minikler araçları durdurup uygulama yaptı

A
A
A
Minikler araçları durdurup uygulama yaptı

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan uyulama ile “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrenciler araçları durdurup uygulama yaptı.

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan uyulama ile “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrenciler araçları durdurup uygulama yaptı.


Sulakyurt Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri okul çevresindeki yaya geçidi olan yerlerde kontrol yaptı. Trafik polislerinin kep ve yeleklerini özel eğitim öğrencileri giymek isteyince polisler kep ve yeleklerini öğrencilerin giymesi için verdi. Uygulamada, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmesiyle ilgili “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yayaların geçiş önceliğine dikkati çekildi.


Öğrencilere trafik polisleri tarafından önce yapacakları uygulama hakkında bilgiler verildi. Daha sonra bazı öğrencilerin üzerine polis yeleği giydirilerek okul önünde bulunan yaya geçidinde uygulama yapıldı. Öğrenciler ellerinde trafik işaretiyle yoldan geçen sürücüleri durdurarak yaya kaldırımından yayaların geçmesi sağlandı. Okulun diğer öğrencilerine de trafik işaretlerinin yer aldığı dövizler dağıtılarak yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekildi.


Uyulamadan memnun kalan sürücüler de öğrencilerin yapmış oldukları uyulamadan memnun kalarak yaya kaldırımlarının olduğu yerlerde önce yavaşladılar daha sonra da durarak yayaların geçmesini beklediler.


Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, Okul Müdürü Yıldıray Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.