ASAYİŞ - 18 Haziran 2020 Perşembe 15:53

TCDD tren hattından bakır kablo çalan şüpheliler yakalandı

A
A
A
TCDD tren hattından bakır kablo çalan şüpheliler yakalandı

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesindeki demir yollarından 100 metre uzunluğundaki bakır kabloyu küçük parçalar halinde keserek çalan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesindeki demir yollarından 100 metre uzunluğundaki bakır kabloyu küçük parçalar halinde keserek çalan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.


Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesindeki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait 100 metrelik bakır kablonun çalınması üzerine İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JSAT), Balışeyh Asayiş Timleri harekete geçti. Bir süredir yapılan teknik ve fiziki takip sonucu güvenlik kameralarına takılan şüpheli araçtaki 3 kişinin hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Bir süre takibe alınan R.E., M.K. ve S.S. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin maddi değeri yüksek olduğu belirtilen bakır kabloların bir kısmını hurdacıya satarak elden çıkarttıkları ifade edildi. Soruşturmaya dahil edilen hurdacı şahıs ile birlikte diğer 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.


Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il sınırlarından geçen ve milli proje olarak büyük önem verilen başta Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı ile halen modernize edilmekte olan TCDD tren hattında güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde tutulduğu bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.