ASAYİŞ - 12 Şubat 2020 Çarşamba 10:15

Ticari araç bariyerlere çarpıp yan yattı: 3 yaralı

A
A
A
Ticari araç bariyerlere çarpıp yan yattı: 3 yaralı

Kırıkkale’de bariyerlere çarpan hafif ticari aracın takla atarak yan yatması sonucu yaralan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kırıkkale’de bariyerlere çarpan hafif ticari aracın takla atarak yan yatması sonucu yaralan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.


Kaza, Kırıkkale-Ankara kara yolunun 15. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Y.Ç. idaresindeki 06 DL 7887 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp yan yattı. Yan devrilen aracın içindeki 3 kişi yaralandı. Olay yerine 112 acil servis ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılara ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Manavgat’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’ncü yıl dönümü, Manavgat Kaymakamlığı’nın düzenlediği resmi tören ile coşkuyla kutlandı. Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı resmi programa Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, devlet erkanı, oda başkanları, STK temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, gaziler, resmi ve özel okullar ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlama töreninde çocuklar günün anlamına ithafen bando gösterisi, şiir, koro konseri, bayrak geçişi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Kent genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyonda dereceye girenlere ise ödüllerini Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara takdim etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Türk gençliğinin Atatürk değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağını belirtti. Başkan Niyazi Nefi Kara, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kaymakamlığımızın düzenlediği tören ile bir kez daha coşkuyla kutladık. Çocuklarımız, Cumhuriyet ve Atatürk değerleri ile yetişmeli ve bu kazanımlara sahip çıkmalı. Bayramın gerçek sahibi olan çocuklarımızın daha güzel ve daha aydınlık bir dünyada yaşaması en büyük temennimiz. Bu vesile ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da güzel yarınlar diliyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Afyon Afyonkarahisar’da 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen törenler ile coşku içerisinde kutlanırken, törenlerde geleneksel oyunlardan olan topaç çevirme oyununda ise protokol üyeleri hünerlerini sergiledi. Kentte törenler sabah erken saatlerde Atatürk büstünü çelenk sunumları ile başladı. Ardından kutlamaların adresi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu oldu. Törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenlerde minikler tarafından hazırlanan bir birinden güzel folklor, dans ve akrobasi gösterileri sergilendi. Törende günün anlam ve önemine dair konuşan Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 23 Nisan’ın Türk milletinin tarihindeki önemine dikkat çekti. Sünnetçi, “Okullarımızda her yıl 23 Nisan’ı coşku içerisinde kutluyoruz. Bizler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu sevinçlerine ortak olduğumuz için kendimizle gurur duyuyoruz” dedi. Kutlamalar geleneksel oyunların oynanması ile sona erdi Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 23 Nisan dolayısıyla ilk ve ortaokullar arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar geleneksel çocuk oyunlarının oynaması ile sona ererken, Vali Yiğitbaşı ve Başkan Köksal’da çocuklara oyunlarda eşlik etti. Protokol üyeleri özellikle topaç çevirme oyununda hünerlerini sergilerken, kutlamalar coşku içerisinde sona erdi.
Bitlis Bitlis’te 23 Nisan coşkusu Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “Bağımsızlık güneşinin vatan ufkunda doğduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize devredildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Aziz milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, zamanın tüm egemen güçlerine karşı, emsali görülmemiş bir mücadele vererek küllerinden yeniden doğuşun destanını yazmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Ankara’da açarak bunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Yüce Meclisimiz; geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse, bugün ve bugünden sonra da demokrasimizin, milli irademizin sönmeyen meşalesi ve milletimizin umut kaynağı olarak yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir. 104 yıl önce bugün, dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, tüm yurtta oluşturduğu heyecan, bugün çocuklarımızın minnacık yüreklerinde kocaman bir sevince dönüşmüştür. Biliyoruz ki; milli ve manevi duygular etrafında şekillenmiş olan değerlerimiz, bizim en büyük mirasımızdır. Çocuklarımızı bu değerler dünyasının huzur ikliminde iyi bir insan olarak yetiştirmek, hepimizin ortak görevidir. 23 Nisan; Cumhuriyetin kurulduğu, egemenlik mücadelemizin zaferle taçlandığı tarihî dönüm noktamız iken, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması sebebiyle de eşsiz bir gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ dediği ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu kutlu günde, özellikle Filistin’de çocukların katledilerek savaş ve açlıkla ölüme mahkum edilmesini bütün içtenliğimle kınıyorum. Dünyamızın geleceğinin; barış, huzur ve sevgi ekseninde, gülümseyen çocukların omuzlarında yükselecektir” dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin ardından hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve halkoyunları gösterilerinin ardından program sona erdi. Programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Erzurum 23 Nisan, Atatürk Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Üniversitesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen programa; ev sahibi olarak katılan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile şehrin askeri, yargı ve bürokrasi erkanı ile çok sayıda öğrenci, veli ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması ve öğrencilerin yöresel oyun gösterileri eşliğinde müzik dinletileriyle devam etti. Katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan kutlama töreni, il protokolü ile çocukların hatıra fotoğrafı çekilmeleriyle son buldu. Rektör Çomaklı: “23 Nisan, Gençlerimize Güvenen En Büyük Göstergesidir” Günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihini çocuklara bayram olarak armağan etmesinin, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlere olan güveninin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerken, her 23 Nisan’da bu bayramı çocuklarla birlikte coşku içinde kutladıklarını ifade etti. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını aktaran Çomaklı, öğrencilerin hazırladıkları şiir ve müzik dinletileri ile özenle hazırlandıkları yöresel oyunların kendisini ziyadesiyle duygulandırdığını, gözlerindeki milli coşku ve heyecanın geleceğe dair kendilerini ümitvar kıldığını söyledi. Bu düşüncelerle, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çomaklı: “Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.