GENEL - 23 Mart 2020 Pazartesi 16:34

Uzaktan eğitim teneffüsünde pinpon oynuyorlar

A
A
A
Uzaktan eğitim teneffüsünde pinpon oynuyorlar

Kırıkkale’deki bir aile, evlerinde uzaktan eğitim gören çocuklarının sıkılmaması için ilginç bir yöntem buldu.

Kırıkkale’deki bir aile, evlerinde uzaktan eğitim gören çocuklarının sıkılmaması için ilginç bir yöntem buldu. Tuvalet kağıdından file yapan aile bireyleri yemek masasında pinpon oynayıp vakit geçirdi.


Milli Eğitim Bakanlığınca, korona virüsünün (Covid-19) yayılmasını engellemek amacıyla eğitime verilen 1 haftalık aranın sona ermesinin ardından uzaktan eğitim süreci başladı. Kırıkkale’de de öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un saat 09.00’da EBA TV’de işlediği ilk ders için televizyon karşısına geçti. Kent merkezindeki Çalılıöz Mahallesi’nde ikamet eden Aksun ailesi çocukları 4. sınıf öğrencisi Emirhan ile 8. sınıf öğrencisi Elifnaz Aksun televizyon karşısında uzaktan eğitim almaya başladı.


Aksun ailesi, ders aralarında çocuklarının sıkılmaması için ilginç bir yöntem buldu. İki kardeş tuvalet kağıdından file yaparak yemek masasında pinpon oynadı. Bu sayede çocuklar hem sosyal aktivelerini gerçekleştirdi hem de motive oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.