GENEL - 20 Aralık 2018 Perşembe 21:42

Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 88. yıldönümü kutlandı

A
A
A
Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 88. yıldönümü kutlandı

KIRKLARELİ (İHA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 88.

KIRKLARELİ (İHA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 88. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.



Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 88. yıldönümü kutlama töreni, Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde başladı. Tören, Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, kutlama programına katılan kortej İstasyon Caddesi boyunca önlerinde dev Türk bayrağı ile birlikte yürüyüş yaptı. Programın ikinci kısmı ise Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptı.



Kesimoğlu, 88 yıl önce 20 Aralık 1930 Cuma günü Atatürk’ün Kırklareli’ne geldiğini belirterek, “O gün Kırklareli tren garına bir tren yanaştı. Etrafta coşkulu heyecanlı Kırklareli halkı vardı. Çünkü o tren içerisinde herkesin tanımak istediği, herkesin görmek ve dokunmak istediği bir lideri getiriyordu’’ dedi.



Kesimoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


“Bizler Ata’mızın manevi mirasçılarıyız. O’nun manevi mirası ilim ve akıl. İlim ve akılla hareket ederek ismine, eserlerine sahip çıkıyoruz. Bu kentte yaşayanların nabzı Mustafa Kemal diye atar. Bizim geçmişe saygımız geleceğe sorumluluğumuz var. Bugün bir kez daha haykırıyoruz. Yolundan asla ayrılmadık ve ayrılmayacağız Ata’mıza sözümüz var.’’



Kesimoğlu’nun konuşmasının ardından Vali Osman Bilgin’e Türk bayrağı sunumu gerçekleştirildi.



Öğrencilerden oluşan koro tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser verildi. Ardından etkinlik araştırmacı tarihçi Ali Arslan’ın konuşması ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.