POLİTİKA - 05 Eylül 2021 Pazar 16:01

BBP Genel Başkanı Destici: “PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin çoktan kapatılması gerekiyordu”

A
A
A
BBP Genel Başkanı Destici: “PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin çoktan kapatılması gerekiyordu”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin kapatılması gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin kapatılması gerektiğini söyledi.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 1’inci Olağan Kırklareli İl Kongresi’ne katıldı. Bir restoranda düzenlenen kongreye Destici’nin yanı sıra genel başkan yardımcıları, parti ilçe başkanları, partililer, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ile siyasi parti il başkanları katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Kongrede partililere seslenen Destici, HDP’nin kapatılması gerektiğini belirterek, “PKK’nın siyasi uzvu olan, siyasi uzantısı olan HDP’nin çoktan kapatılması gerekiyordu terörle mücadele kapsamında. Bakın bazıları demokrasi diyor, insan hakları diyor, siyasi partilerin varlığı diyor. Tamam da HDP normal siyasi parti değil ki PKK’nin bir siyasi uzvu. Meclis kürsüsünde adamlar bunu dillendiriyor. PKK’nın bir tane bile eylemini kınamıyorlar. Tam tersi Barış Pınarı Harekatı yapıldığında bizim devletimize işgalci, ordumuza da katliamcı diyor. Hainler çıkıp bunu Meclis kürsünde söylüyor. Normal bir siyasi parti olarak değerlendirebilir miyiz bunu, değerlendiremeyiz. En son Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kapatma davası açtı, eksikler var dendi, Anayasa Mahkemesi’ne tamamlandı tekrar gönderildi. Şu anda HDP savunma için ek süre istedi. Biz açık ve net bir şekilde yıllardır ifade ediyoruz, terör örgütünün partisi olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde buna müsaade etmezler. Adam gibi demokrasi içerisinde bu devletin anayasasına uygun, yasalarına uygun parti kuracakmışsın, siyaset yapacakmışsın sonuna kadar herkese açık. Ama terörün, terör örgütünün partisi olmaz, bunun sözcüsü olmaz. Onun için burada bütün siyasi partilerimiz birlik olmalı” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde BBP Kırklareli İl Başkanlığı görevine Ercan Andaç seçildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.