GENEL - 02 Nisan 2019 Salı 15:41

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Lüleburgaz’da

A
A
A
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Lüleburgaz’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesinde müftülük binasının resmi açılışına katıldı. Müftülük binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Erbaş daha sonra Sokullu Mehmet Paşa Camii’ne giderek, cami hakkında bilgi aldı.


Lüleburgaz İlçe Müftülük binasının resmi açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla yapıldı. Açılışa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"İşgalden birlikte kurtardık"


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Kurtuluş Savaşı’na müftülerin destek verdiğini söyleyerek, "Kurtuluş Savaşı’nda sarıklı mücahitler dediğimiz müftülerimiz komutanlarımızla birlikte omuz omuza mücadele etmiştir. Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak noktasında her karış toprağımızda müftülerimizin gayretini görüyoruz" dedi.



Bayrak ve ezan vurgusu


Prof. Dr. Erbaş, Kırklareli halkının dini bütün bir halk olduğunu ve ezana, bayrağa sahip çıktığını belirterek, "Valimizin de dediği gibi Kırklareli halkı insan ruhu İslam’a gönül vermiş, ezan ve bayrak deyince kalpleri ürperen özelliklere sahiptir" diye konuştu. Prof. Dr. Erbaş, Türkiye genelinde çok sayıda müftülük açılışı yaptıklarını söyleyerek, "Bugün burada bunun bir örneğini yaşıyoruz. Türkiye’de bin bir müftülüğümüzden birisinin açılışını yapıyoruz. Hz. Muhammed’in hicretten sonra ilk iş olarak yaptığı Mescid-i Nebevi’nin bir şubesidir müftülüklerimiz. Çünkü Allah Resulü efendimiz Diyanet İşleri’ni Mescid-i Nebevi’den yönetti. Bugün müftülerimiz diyanet işlerini müftülüklerden yönetiyor" dedi.



Kuran kursu sayısı 46’ya çıktı


Kırklareli Valisi Osman Bilgin de Kur’an kursu sayısını 8’den 46’ya çıkardıklarını kaydederek, "İnşallah 2019-2020’de bunu 135’e çıkararak alanında Türkiye 1’incisi olmak istiyoruz. Çocukların her aşamasında eğitim vermeliyiz. Bu Diyanet İşleri’nin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel politikası olmalı. Küçük kardeşlerimiz bu eğitimi alarak İslam aleminin ve İslam coğrafyasının içine düştüğü bu manevi yoksulluk nedeniyle ancak bu şekilde kurtarılabilir" dedi.



15 Temmuz vurgusu


AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da 15 Temmuz darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öneminin anlaşıldığını söyleyerek, "Siyasi görüş fark etmeden masum insanların yanında olmak, insanları hürriyet ve egemenliğinin başkaları tarafından vesayet altına alınmaması ve en önemlisi de hiç kimsenin yaşam, düşünce ve dil hürriyetine karışmamasının temel bir prensip olduğunu burada gördük" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.