GENEL - 27 Kasım 2019 Çarşamba 11:35

Gayrimenkul işletmecisinin Sağlık Müdürlüğü denetçilerine isyanı

A
A
A
Gayrimenkul işletmecisinin Sağlık Müdürlüğü denetçilerine isyanı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gayrimenkul ofisi işleten Oktay Doyranlı’ya (38), iş yerinde kül tablası ve içinde izmarit olduğu gerekçesiyle sigara yasağı kapsamında tutanak tutuldu.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gayrimenkul ofisi işleten Oktay Doyranlı’ya (38), iş yerinde kül tablası ve içinde izmarit olduğu gerekçesiyle sigara yasağı kapsamında tutanak tutuldu. Yaşanan duruma tepki gösteren Doyranlı, “Dükkanımda içmediğim halde küllük ve içinde izmarit olduğu gerekçesiyle hakkımda tutanak tuttular” dedi. Hakkında 2 bin 104 TL idari para cezası kesilen Doyranlı, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.


Lüleburgaz’da meydana gelen ilginç olay 31 Ekim tarihinde meydana geldi. İddiaya göre o sırada dükkanında olmayan Oktay Doyranlı’nın ofisine Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sigara denetçisi sağlık memurları geldi. İşletme içinde masada içinde izmarit olan kül tablasını gören sağlık memurları Doyranlı’ya 4207 sayılı kanun kapsamında tutanak tuttu. Bunun üzerine işletmesine gelen Doyranlı sigara içmediğini, dışarıda duran kül tablasını içeri aldığını söylese de sağlık memurlarını inandıramadı. Doyranlı yaşanan duruma tepki göstererek hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.



“Kül tablası bulundurmak suç mu?”


Yaşadığı olayla ilgili konuşan Doyranlı, kül tablasının içinde sigara külü, izmarit ve kül tablası bulundurduğu için hakkında işlem yapıldığını söyleyerek, “Kül tablamın içinde sigara külü ve izmarit olduğu için tutanak tuttular. Onların dediğine göre kül tablası bulundurmak suçmuş. Kül tablasının içinde izmarit olması sonucunda sigara içen insan gibi sayılıyormuşum” dedi. İşletmesinin bulunduğu Mercan Pasajı’nın üstünün kapalı olduğunu ancak birçok insanın ara bölgede sigara içtiğini söyleyen Doyranlı, kendisine çifte standart uygulandığını söyledi. Doyranlı, “Ben etrafıma bakıyorum. Her yerde içiliyor. Kimsenin denetlediği de yok. Kahvehanelerde, barlarda kapalı alanlarda sigara içiyorlar. Bunu kimse görmüyor mu? Çifte standart var. Ben bunu böyle görüyorum. Her yerde içilirken benim dükkanımda kül tablası ve içinde izmarit olduğu için hakkımda tutanak tutuyorlar. Bana göre suç unsuru olarak gözükmüyor” diye konuştu.



“Sigara içmiyordum”


Doyranlı, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yapılacak değerlendirme sonrasında kendisine 2 bin 104 TL para cezası kesildiğini söyleyerek “Sigarayı içeride içmediğim halde bana ceza kesiyorlar. Bu durumu yanlış buluyorum. Beni içerken yakalasınlar o zaman bir şey demem. Benim devletin yasalarına karşı boynum kıldan incedir. Burada tek bir kişiyi denetlemeye çalışacaklarına bir sürü halka açık yerde sigara içiyorlar” ifadelerini kullandı. Öte yandan Doyranlı konuyla ilgili olarak Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunacağını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi’nden 21 bin 500 kişiye iş imkanı Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), 5 yıl içerisinde 21 bin 500 kişiye iş imkanı sağladı. SULKAM, Sultangazililere umut olmaya devam ediyor. Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi SULKAM, işveren firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Firma sahipleri ile iş arayan vatandaşlar, Sultangazi Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kariyer Merkezi biriminden ya da www.sultangazi.bel.tr üzerinden başvuru yapıyor. Firmaların aradığı özelliklerle vatandaşın belirttiği niteliklerin uyuşması durumunda mülakat için Sultangazi Belediyesi devreye giriyor. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplu mülakatlarda firma yetkilileriyle iş arayanlar görüşüyor. Görüşmesi olumlu sonuçlananların işe giriş işlemleri anında başlatılıyor. Sultangazi Belediyesi böylece istihdama önemli katkı sağlıyor. “21 bin 500 kardeşimizin iş için firmalarla görüşmesini sağladık” Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “İş arayan kardeşlerimize kolaylık sağlamak adına hayata geçirdiğimiz Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), binlerce kişinin iş bulmasına katkı sağladı. Firmaların aradığı kriterlerdeki iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek istihdama katkı sunuyoruz. 21 bin 500 kardeşimizin iş için firmalarla görüşmesini sağladık. SULKAM ile daha çok kardeşimizin işe girmesine vesile olacağız” diye konuştu.
Gaziantep Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımında sona gelinen 500 konutun anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Konut ihtiyacının karşılanması, vatandaşların uygun fiyatlara ev sahibi olması ile arz-talep dengesini sağlayarak Gazi şehirde kira ve konut ücretlerinin kontrol altına alınması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan Gazi Konut, Güneyşehir’de 1’inci etap kapsamında yapımını tamamladığı 500 konutun anahtarlarını hak sahibi vatandaşlara teslim etti. Yapımı tamamlanan Gazi Konut Güneyşehir konutları 1’inci etabında 110 metrekare büyüklüğünde 3+1 236 konut yer alırken 93 metrekare büyüklüğünde 2+1 264 konut bulunuyor. Planlanan süresinden önce tamamlanan Güneyşehir konutlarının 2’nci etabı kapsamında ise 100 konut için talepler toplandı. “Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var” Anahtar teslim töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hiç kimseyi ayrıma maruz bırakmadan çalıştıklarını, eğitim, sağlık, emniyet ve adalette önce insan dedik aktararak, “Belediye bünyesinde sorun çözme kapasiteni güçlendirmek gerekiyor. Bazen bu da yavaş kalıyor ve bunu da çözmek için Gazi Konut’u kurduk. İşi ehline verip adaletli davranmayı öncelik edindik. Bu memleketin en büyük iki sorunu var konut ve trafik. Büyüyoruz ve irileşmeden sağlıklı büyümek lazım. Bunun yolu şehir planlaması. Ne kadar kişi yaşayacaksa bir alanda ona göre okul, yeşil alan, camii, sosyal donatı, GASMEK planlanıp yapılıyor. Yaşam kalitesini yükseltip vatandaş memnuniyeti arttıracak çalışma yapmak gerekiyor. İşte konut meselesine böyle baktık biz. 6 Şubat Depremleri sonrası bizim konut açığımız daha da arttı. Bunu hızlı bir şekilde toparlamak gerekiyordu. 10 bin konut için 60 bin konut talebi var. Bu arz talebi dengelememiz lazım. Geldiğimiz noktada anahtarları alacaksınız içeri gireceksiniz sizlerle beraber bende çok heyecanlıyım. Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var. Ananın, babanın, gencin, yaşlının mutlu olduğu, geleceğe endişeyle bakmadığı bir Gaziantep kuracağız” diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey törende konutlar ve yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi. Tören sonrası örnek daireler gezildi.